Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příští generace Opelu Corsa chce patřit na špičku

Diskuze (0)
Mark Adams, šéfdesignér Opelu, nešetří sebevědomím. Příští Corsa prý kvalitou i prodejními výsledky překoná všechny předchozí generace.

Současný Opel Corsa se vyrábí už od roku 2006, s drobným faceliftem před dvěma lety. Nepřekvapí proto, že aktuální prodejní výsledky jsou jen odleskem někdejších úspěchů. Doma v Německu aktuální generace v roce 2007 dokonce předstihla hlavního konkurenta, VW Polo, čelní příčky obsazovala i ve Velké Británii.

Adams prohlašuje, že nástupce (představí se zřejmě v roce 2015) na někdejší slávu naváže, ba dokonce tyto výsledky ještě překoná. Pomoci tomu má atraktivní dynamický design, moderní technika a vysoká úroveň vnímané kvality. Inspirací stylistů bude zřejmě sériový model Adam a koncept Monza.

Technický základ bude zřejmě společný s SUV Opel Mokka. Corsa dostane nové motory, například tříválec 1.0 Turbo/85 kW a dieselový 1.6 CDTI/99 kW, dočkáme se ale i dalších odvozených agregátů. K tomu se jistě přidá multimediální systém IntelliLink s velkou dotykovou obrazovkou.

Diskuze (0)