Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příští generace VW T-Roc má být poslední spalovací VW. Vývoj probíhá

Marek Bednář
Diskuze (20)

Volkswagen T-Roc je důležitým modelem z hlediska evropských prodejů a jeho příští generace bude opět mít spalovací motory. Má to ale také být poslední spalovací volkswagen vůbec.

Zatímco některé automobilky v posledních dnech a týdnech mírní své prognózy stran stoprocentního přechodu na elektromobilitu, u Volkswagenu, zdá se, je všechno při starém. Příští generace crossoveru T-Roc má být poslední auto, které automobilka vyvine a bude prodávat se spalovacími motory, alespoň podle britského webu Autocar.

Ten přináší zprávy o tom, že automobilka na novém t-rocu usilovně pracuje. Novinka má dostat záď podobnou novému golfu a příď naopak vzhledově bližší nedávno představenému tiguanu. Z boku jí patrně zůstane velká „ploutev“ na C-sloupku.

Video se připravuje ...

Po stránce techniky nečekejme překvapení, vůz má stát na platformě MQB Evo, stejně jako zmíněný tiguan či golf. To znamená, že by mohl dostat plug-in hybridní pohonné ústrojí, které dosud v nabídce nemá, stejně jako mild hybridní techniku k 1,5l zážehovému čtyřválci.

Rozšiřování přítomnosti mild hybridů v nabídce Volkswagenu je reakcí na plánované zavedení emisní normy Euro 7. Šéf značky Volkswagen osobní vozy Thomas Schäfer v minulosti řekl, že v souvislosti s Euro 7 také některé malé modely z nabídky zmizí.

T-Rocu se to však nejspíš týkat nebude, je pro Volkswagen poměrně důležitý. V roce 2023 byl v Evropě třetím nejprodávanějším autem a předstihl i hatchback Golf. „Současný t-roc se spalovacím motorem patří k našim nejprodávanějším modelům, takže tento segment neopustíme,“ řekl v minulosti mluvčí automobilky.

Volkswagen si nicméně nechal zaregistrovat i jméno ID Roc, což by mohlo naznačovat, že někdy v budoucnu dostane t-roc elektrického nástupce. Asi to ale nebude zas tak brzy: „Zaregistrovat jméno ID Roc je pojistka pro budoucnost. Nemáme v plánu elektrický t-roc v nejbližších letech, ale někdy v budoucnosti takový model vidíme,“ citují Britové starší vyjádření mluvčího automobilky.

Marek Bednář
Diskuze (20)

Doporučujeme

8. 3. 2024 06:58
Re: Žiadne prekvapenie sa nekoná
Ok, už len odstrániť tú vulgaritu a moŽno by si sa vedel stať plnohodnotným členom spoločnosti.

Ale mohol si sa aj viac rozpísať prečo si nemyslíš, že malé lacné elektro je to, na čo európa čaká.
Avatar - WinDiesel
7. 3. 2024 17:40
Re: Volkswagen už toho nakecal...
Ostatně to nedělá jen VW, až přijde čas, udělá to Stellantis a RSA Group, i další.
Němci a Francouzi už tlačí na EK, aby vycouvala ze zákazu spalováků a již brzy nebudou mít BEV "nulové" emise CO2 :-[] :-[] :-[]
Avatar - WinDiesel
7. 3. 2024 17:38
Re: Žiadne prekvapenie sa nekoná
Ty "divy", elektropošuku, ti "divy". :-[] :-[] :-[]
Avatar - WinDiesel
7. 3. 2024 17:37
Re: Žiadne prekvapenie sa nekoná
Tesla momentálně urobila krok zpět v Číně, klesají jí prodeje.
VW bude muset zaplatit rejdařům a pojišťovnám za zničenou loď a marné záchranné práce, už je to u soudu.
To jsou ty světlé elektrozítřky. :-) :-) :-[]
Avatar - WinDiesel
7. 3. 2024 17:35
Re: Jednoduché
i ty brebto, socko z ústavu s vysokými zdmi :-[] :-[] :-[] žijácí na útraty státu, respektive z našich daní ...