Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prodej ojetin se letos propadl o 40 %, o celých 35 miliard Kč

Diskuze (3)

Jen za první pololetí, kdy byly více než měsíc uzavřené autosalony a bazary, se ztráta pohybovala kolem 27 miliard Kč. Vyplývá to z údajů on-line autotržiště Carvago.

Před 14 dny stát znovu uzavřel kamenné pobočky a trh se s propadem o 90 procent prakticky zastavil. "Prodej ojetých aut se s druhou vlnou koronakrize opět zcela zastavil a ztráty jsou naprosto fatální. Od začátku lockdownu se k předchozím 35 miliardám ztráta prohlubuje o zhruba 320 milionů denně," uvedl výkonný ředitel Carvago Jakub Šulta.

Carvago po nedávném uzavření prodejen zpřístupnilo svou on-line platformu pro prodej nových a ojetých aut autorizovaným dealerům vozů. Do programu se během prvních dní zapojilo ke stovce autorizovaných dealerství Volkswagen, Škoda, Peugeot, Volvo, Toyota. Platforma umožňuje kompletní prodej automobilů přes internet, kdy zákazník nepřijde do fyzického styku s prodejcem. Veškeré úkony, jako je výběr vozu, jeho prověření, uzavření smlouvy, financování, pojištění a přepis proběhne kompletně on-line.

Koncovým zákazníkům se Carvago otevřelo na začátku října, do té doby fungovalo jako velkoobchod pro autobazary. Letos očekává obrat přes 600 milionů Kč a do pěti let plánuje obrat miliardu eur a prodeje 150.000 aut ročně napříč celou Evropou.

Diskuze (3)

Doporučujeme

6. 10. 2022 11:25
Re: auta
Je to tak. Já bych se například svého auta nejraději nezbavoval, ale bohužel to bylo nevyhnutelné. Před nejakou dobou jsem s ním boural a oprava by se mi už finančně prostě nevyplatila, takže ekologická likvidace u https://www.likvidacevojkov.cz/likvidace-vraku byla moje jediná možnost. Nakonec jsem si opět koupil ojetinu, protože kupovat nové auto v dnešní době prostě nedává smysl. Doufám, že mi zase dlouho vydrží.
25. 2. 2021 16:57
auta
Já se tedy moc nedivím, lidé si spíše drží svoje ojetá auta, protože na nová nemají díky této koronavirové krizi peníze, ale jezdit potřebují. Já jsem byl bohužel z finančních důvodů zbavit se své Toyoty, naštěstí jsem řešil likvidaci auta v Praze přes firmu https://zahotove.cz/ , takže jsem dostal peníze rychle a mohl jsem si zaplatit dlužené peníze bez nějakých penálí.
6. 11. 2020 10:43
cenzura
juchůůů cenzurovaná diskuze.. :D