Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Produkční Rimac C_Two se představí již zítra, ale pod novým jménem

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Po několika letech vývoje a řadě ukázek prototypů se zítra konečně dočkáme oficiálního představení druhého elektrického hypersportu z Chorvatska.

Automobilka Rimac představila koncept elektrického hypersportu s označením C_Two již během ženevského autosalonu v roce 2018, už tehdy ovšem avizovala, že si na produkční verzi ještě chvíli počkáme. Za poslední roky přitom automobilka ukázala několik prototypů, oficiální premiéry produkčního vozu se však dočkáme až zítra od 13:00 prostřednictvím on-line prezentace.

Video se připravuje ...

Premiéru ohlásila automobilka krátkým videem, na kterém můžeme vidět graficky upravenou siluetu vozu. V komentáři pod videem pak automobilka uvádí, že vůz nabídne ještě extrémnější výkon, nové oficiální jméno, pohlcující funkce, pozoruhodné technologie a výjimečnou techniku ve finální podobě.

První zmínka o novém jménu se přitom objevila již v roce 2019, kdy se automobilka chystala na ženevský autosalon 2020. Právě zde měl mít totiž produkční Rimac C_Two svou oficiální premiéru, ke které ovšem kvůli nastupující pandemii nedošlo. Podle různých zvěstí si však tehdy automobilka ještě nebyla novým jménem zcela jistá, tak snad už se vedení rozmyslelo.

Produkční verze konceptu C_Two tedy jistě nabídne řadu překvapení, pro zajímavost si ale připomeňme alespoň parametry prezentované v roce 2018. Již tou dobou mluvil výrobce o výkonu 1.408 kW, točivém momentu 2300 Nm, akceleraci z 0 na 96 km/h za cca 1,85 sekundy a maximální rychlosti 412 km/h. To vše při odhadovaném dojezdu až 650 km dle NEDC standardu.

Očekávání jsou tedy vysoká, někteří zájemci však na premiéru ani nečekali a rovnou objednávali. Automobilka se totiž začátkem roku pochlubila, že první produkční rok už je vyprodaný.

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - kari.laz
1. 6. 2021 07:42
Re: Chorvatsky Elon
A je nejrychlejší jen v disciplíně. 0-100 , 0-200 a nebo to předvede i na okruhu?
1. 6. 2021 07:14
Re: Chorvatsky Elon
Vazne?

Homologovana auta pro silnicni provoz?

:D :D
Avatar - KANKUNEN
1. 6. 2021 06:44
Re: Chorvatsky Elon
Akorát rychlejší byly Mercedesy už před druhou světovou.
31. 5. 2021 21:08
Chorvatsky Elon
vytvoril nejrychlejsi auto planety. :yes:

Bavil jsem se pri pohledu na Mateho, kdyz jeho prototyp ridil Nico Rosberg...

https://youtu.be/GF5EMsf2RTU