Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Protektorování nákladních pneumatik Goodyear Dunlop: Šest možností

Petr Dalecký
Diskuze (0)
Nabídka protektorovaných pneumatik společnosti Goodyear Dunlop se skládá ze tří teplých a tří studených typů.

Základní rozlišení, jaký typ obnovy pláště je nejvhodnější, závisí na použité kostře. Mezi teplé protektory patří řady TreadMax, MultiTread a NextTread. Pláště TreadMax a MultiTread využívají pouze nejnovější kostry společnosti Goodyear Dunlop, stejné směsi a dezény běhounů jako nové obutí. NextTread jsou kvalitní teplé protektory s velkou řadou běhounových dezénů Goodyear a Dunlop a mohou být vyrobeny na základě jakéhokoli typu kostry.

Studená řada protektorů Goodyear Dunlop přichází také jako součást programu NextTread a nabízí kvalitní protektorování všech typů pneumatik. Studený způsob renovace pláště zahrnuje tři různé typy řešení studeného protektorování pod názvy UniCircle, UniWing a UniTac.

Systém UniCircle tvoří kruhové běhounové pásy vytvořené tak, aby přesně seděly na očištěné kostře, k čemuž jsou využívány speciální stroje. Ty zajišťují jednotnost protektoru, nízké vibrace a vysoký kilometrový proběh. Řada UniCircle se může pochlubit 28 různými dezény běhounů pneumatik Goodyear a Dunlop, které pokrývají všechna možná využití včetně dálkové a regionální dopravy, smíšeného provozu, nezpevněné vozovky, městského a zimního provozu, v celkem asi 60 různých rozměrech.

UniWing využívají pokročilé technologie studeného protektorování. Charakterizuje je tvarovaný běhounový pás umožňující lepší osazení kostry, díky němuž poskytuje dobrou jednotnost a vysoký kilometrový proběh. Protektory UniWing zahrnují 27 dezénů Goodyear a Dunlop a přibližně 70 rozměrů.

UniTac používají plochý pás běhounu při studeném protektorování. Dostupná je celá řada dezénů i rozměrů a tyto protektory poskytují vynikající užitnou hodnotu. UniTac nabízí 22 dezénů a zahrnuje asi 60 rozměrů.

Koncepce co nejdelší životnosti pneumatiky vyžaduje odpovídající strategii správy pneumatik, aby se zajistilo, že pneumatiky nebudou poškozovány nevhodným použitím nebo nesprávným tlakem. Pokud hloubka běhounu dosáhne doporučené úrovně, je nutné profesionální prořezání, poté ve správné hloubce běhounu následuje protektorování. Protektor pak může být prořezán a při správném používání i údržbě pneumatik lze provést další

protektorování.

Koncept několikanásobné životnosti, který společnost Goodyear Dunlop aktivně propaguje, má za cíl nejen zajistit maximální životnost jejích nových pneumatik, ale také udržet stálou výkonnostní úroveň a šetrnost k životnímu prostředí díky použití menšího množství materiálu a odpadu.

Protektorované pneumatiky a běhounové pásy Goodyear Dunlop jsou vyvíjeny stejnými týmy jako nové obutí. Představují se modernizované dezény protektorů společně se zaváděním nových pneumatik. To napomáhá flotilám maximálně využít celého potenciálu plášťů díky konceptu mnohonásobné životnosti. Celoevropská síť certifikovaných partnerů společností Goodyear Dunlop zajišťuje, aby byla dostupná rozsáhlá řada produktů a běhounových pásů studeného protektorování, jež pokrývají veškeré potřeby dnešních dopravních využití.

Protektorování Goodyear Dunlop je součástí firemního programu Fleet First. Ten zahrnuje správu pneumatik a služby s nimi spojené jako například celoevropskou asistenční službu dostupnou přes servisní linku Serviceline 24, moderní software pro správu pneumatik FleetOnlineSolutions a síť poskytovatelů služeb po celé Evropě TruckForce.

Petr Dalecký
Diskuze (0)