Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prototypy Audi Q6 e-tron poprvé vyrazily na silnice. Odhalují první parametry

Ondřej Mára
Diskuze (26)

Značka poprvé vyvezla lehce maskované předprodukční kusy nového elektrického SUV a odhalila zajímavé parametry.

O vývoji nového čistě elektrického SUV Audi Q6 e-tron už se sice mluví delší dobu, automobilka však nyní udělala výrazný krok před jeho oficiálním představením. Uspořádala totiž první jízdy s maskovanými předprodukčními kusy, během kterých odhalila i některé zajímavé parametry. Na co se tedy můžeme těšit?

Audi Q6 e-tron by měla být čistě elektrickou alternativou k modelu Q5, což je dobře patrné i po designové stránce. Maska chladiče je sice uzavřená, drží se však zavedených tvarů a nechybí výrazný symbol čtyř kruhů. Po straně je lemována LED světlomety s moderní grafikou a dnes módním rozdělením do dvou segmentů.

Video se připravuje ...

Přední nárazník dostal sportovní tvarování, nechybí vystouplé lemy kol a zajímavé boční linie. Vzadu vidíme moderní LED svítilny, propojené osvětleným pruhem napříč pátými dveřmi. Zajímavá je barevná kombinace vozu, kdy je i zadní difuzor lakován v barvě karoserie.

Technickým základem Audi Q6 e-tron se stane nová platforma Premium Platform Electric, která vzniká ve spolupráci značek Audi a Porsche. Platforma pracuje s 800V architekturou a nabídne podporu nabíjení při výkonu až 270 kW. Nabíjení z 10 na 80 % by tak mělo trvat méně než 30 minut.

Nový model bude zřejmě dostupný v karoserii klasického SUV i SUV kupé. Především se ale dočkáme jak standardní verze Q6, tak i sportovní verze SQ6. V obou případech by ale základem měla být baterie s kapacitou 100 kWh, která bude napájet dvojici elektromotorů.

Základní model, který by podle kolegů z Moto1 mohl nést označení Q6 55 e-tron, by měl nabízet standardní výkon 375 koní, krátkodobě pak až 396 koní, díky čemuž by měl zvládnout akceleraci z 0 na 96 km/h v čase okolo 6 sekund. Dojezd by se pak podle WLTP mohl pohybovat až okolo 600 kilometrů na jedno nabití.

Výkonný model Audi SQ6 by podle kolegů z Carscoops mohl nabízet standardní výkon 483 koní, respektive až 510 koní v krátkodobém režimu boost. Čas potřebný ke zrychlení z 0 na 96 km/h by se pak mohl zkrátit na 4,5 sekundy.

Přesné parametry a kompletní detaily nového elektrického modelu se dozvíme nejspíš až během oficiální premiéry, která by měla proběhnout ještě letos.

Ondřej Mára
Diskuze (26)

Doporučujeme

27. 7. 2023 16:24
Re: A nepřestanou to do nás rvát ...
Nizka nezamnestnanost, bezpeci, silny socialni stat, zdravotnictvi zdarma, prumerna mzda tusim kolem 40 tis….
a sehnat remeslnika je problem…
Mel se pracovity clovek nekdy lepe?
27. 7. 2023 16:20
Re: A nepřestanou to do nás rvát ...
Zakonodarnou moc ma v EU parlament ktery je demokraticky voleny.

Jednotlive zakony jsou schvalovany i na narodni urovni.

Kde je neco nedemokratickeho?

Green deal za CR schvalila vlada v cele s Babisem ktery ma aktualni preference 35%..
27. 7. 2023 15:31
Re: A nepřestanou to do nás rvát ...
Ty to máš v té hlavě slušně vygumováno, ty ruská propagando ...

Rozprodaný a rozkradený stát, kterého západní firmy ždímou jako mokré prádlo, jídlo druhé kvality, montovny na každém rohu a v nich za mrzký peníz a bez jakékoliv budoucnosti udření a nasraní lidi, to je ten "blahobyt Západu?

Žádné Rusko nebo spalovací motory, ale přesně takoví fanatičtí idioti, kteří tupě hltají, co jim mainstream nasere, ti tu Evropu totálně dojebou!
27. 7. 2023 12:55
Re: A nepřestanou to do nás rvát ...
Chudák elektromobil sa vznietil, aby afričanov ochránil pred takmer 3000 spaľovákmi.
Tomu sa hovorí zápal pre vec.
27. 7. 2023 10:40
Re: A nepřestanou to do nás rvát ...
Kámo, nič v zlom, ale asi nemáš ani tušenie, čo to demokracia je. Inak by si takú kravinu (prvá veta) nenapísal.
To čo je v EU, je socializmus, inak nazvaný a zelený namiesto červeného. S demokraciou to má pramálo spoločné, ak vôbec niečo. Medzi globalizáciou a normalizáciou sú len kozmetické rozdiely.