Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První Cadillac ELR sjel z výrobní linky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
General Motors vypustil za účastní několika závodních jezdců značek Chevrolet a Cadillac z výrobní linky první kus svého luxusního elektromobilu s prodlouženým dojezdem.

Cadillac v roce 2009 na autosalonu v Detroitu představil studii kupé Converj s technikou, vycházející z pohonného systému Chevroletu Volt. V letošním roce měl na stejném místě premiéru Cadillac ELR, který na tuto studii přímo navazuje svým designem i způsobem pohonu a míří do sériové produkce.

Tu nyní zahájil koncern General Motors ve svém výrobním podniku Detroit-Hamtramck, kde sjel z výrobní linky první Cadillac ELR za účasti několika oficiálních hostů, mezi nimiž byla i Simona De Silvestro, která vlastní Chevrolet Volt a je jezdkyní týmu Chevrolet v seriálu IndyCar.

První výrobený ELR v černém laku s hnědým koženým čalouněním interiéru nemíří k novému majiteli, ale jako jeden z vozů ověřovací série bude sloužit při testování pohonného systému. První kupé určená pro zákazníky mají výrobní linku začít opouštět koncem letošního roku.

Základ Cadillacu ELR je stejný jako v případě Chevroletu Volt a Opelu Ampera. Vůz tak používá elektromotor a zážehový čtyřválec o objemu 1,4 litru sloužící jako generátor elektrické energie. Výkon ELR činí 154 kW, což je o 43 kW více než v případě Voltu/Ampery.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
1. 6. 2013 21:31
GM
GM opět předvedlo, že patří mezi královskou třídu. :-)
1. 6. 2013 13:18
Nejak nechapu
proc ma na jedny strane kola obracene, nez na druhy. Takovy faro a nedaj tam kola se stejnym smyslem otaceni? WTF? ;-\ ;-\