Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První fotografie BMW 5 Touring !!

Ondřej Láník
Diskuze (10)
První fotografie nového BMW 5 Touring (kombi) byly zveřejněny! Nové pětkové kombi se představí zanedlouho na autosalonu v Ženevě... (doplněno o 4 plakáty)

Nové pětkové kombi se představí zanedlouho na autosalonu v Ženevě. Design zádě je variací vzhledu menšího trojkového kombi, s přihlédnutím k designu nové generace řady 5, tedy žádná velké překvapení. Koncová světla již nemají tak pravidelný tvar jako u předchozích generací, automobil i přes objemnou záď vyhlíží sportovně.

Zavazadlový prostor se zvětšil, takže toto kombi není rozhodně jen pro parádu. 500 litrů základního objemu (o 90 litrů více než dříve) je průměrná hodnota vozů kombi této třídy. Sklopením dělených opěradel lze získat až 1615 litrů přepravního prostoru.

Všechna kombi řady 5 dostanou automatickou regulaci světlé výšky na zadní nápravě, která bude udržována vzduchovým odpružením na konstantní hodnotě, nezávislé na zatížení. Nejdříve se dočkíme modelů 525i, 545i, 525d a 530d, na podzim 2004 bude nabídka rozšířena o turbodiesel v modelu 535d a za rok bude k dispozici také zážehová dvojice s označením 520i a 530i.

Pro všechny diesely budou v nabídce filtry pevných čístic, pracující bez aditiv. Sériová manuální převodovka bude mít 6 rychlostních stupňů, za příplatek ji lze vyměnit za šestistupňový automat nebo u některých modelů za automatizovanou převodovku SMG.

Základní cena začíná na 40.400 Euro (německý trh) za model 525i touring, jen o málo dražší bude žádaný diesel 525d, prodávaný za 40950 Euro.

Další související články najdete v magazínu Auto.cz:

Test sedanu BMW 530iA.

Podrobný popis nové generace pětkového BMW – první díl.

Podrobný popis nové generace pětkového BMW – druhý díl.

Zde si můžete stáhnout plakáty BMW 5 Touring.

Ondřej Láník
Diskuze (10)