Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První nákresy Škody Vision iV oficiálně. Ukazuje chystané elektrické SUV z Boleslavi

David Bureš
Diskuze (20)
Také Škoda nastoupí na vlnu elektřinou poháněných aut. Chystá další koncept, který ukáže připravovaný sériový elektromobil.

Automobilka Škoda dala již oficiálně najevo, že na nadcházejícím ženevském autosalonu představí veřejnosti dvě klíčové novinky, kompaktní hatchback Scala a městský crossover Kamiq. Dnes oznámila, že je doplní ještě třetí novinka, koncept chystaného elektromobilu.

Skica připravovaného automobilu Škodě omylem unikla na jejích stránkách pro novináře, jen krátce po zveřejnění totiž ze stránek zase zmizela. Mezitím se nám však soubor povedlo stáhnout, a tak díky jeho názvu už víme, jak se novinka bude jmenovat. Bude to Škoda Vision iV.

Video se připravuje ...

Samotný nákres ukazuje dynamicky střižené SUV s nízkou siluetou a vcelku agresivně laděnou přídí. Tu tvoří úzké světlomety a charakteristicky střižená maska, přes níž však povede světelný pás. Z boku zaujmou chybějící konvenční zrcátka, místo nichž se tam nachází kamery, tedy podobné řešení jako virtuální zrcátka u Audi e-tron. Kola jsou obří, jak je u konceptu zvykem, 22palcová.

Základem auta označovaného Škodou za čtyřdveřový crossover s karoserií kupé bude koncernová platforma MEB připravovaná pro využití v elektromobilech.

Silueta automobilu pak nápadně připomíná koncept Škoda Vision E z roku 2017, což není náhoda. Zákulisní zprávy naznačují, že pro letošek chystaný koncept je další vývojovým stádiem dřívější studie, který bude mít blíže sériovému elektrickému SUV chystanému pro rok 2020. Připomeňme, že Vision E byl 4.668 mm dlouhý vůz s rozvorem 2.851 mm, který byl poháněn dvojicí elektromotorů o kombinovaném výkonu 225 kW.

Elektrické SUV bude nakonec až druhým sériovým elektromobilem mladoboleslavské značky. Na trhu ho totiž předstihne elektrická verze Citigo, která by se světu měla představit během letošního roku. Do toku 2022 chce mladoboleslavská automobilka představit přes 10 elektrifikovaných modelů.

David Bureš
Diskuze (20)

Doporučujeme

18. 2. 2019 09:23
Re: šade
a že těch malůvek a keců okolo už od Škody bylo a stejně to všechno skončí jinak, ale na to jsem si už zvykl.
13. 2. 2019 20:53
Je velmi zábavné...
...pozorovat, jaké záchvaty nenávisti dovede u některých zdejších diskutérů vyvolat nevinná zprávička o tom, že Škodovka v Ženevě představí i studii elektromobilu.
P.S. Opravdu mi vůbec, ale vůbec nevadí, že se do nesmyslného elektrického šílenství Škoda Auto nepouští po hlavě, ale opatrně a s rozmyslem. Podle mého názoru je to naopak velmi rozumný postup. Ono je totiž klidně možné, že za pár let se (alespoň části) europoslanců rozsvítí v kebulích a současné zcela absurdní plánované limity na automobilvé CO2 zmírní na smysluplnější úroveň, aby na poslední chvíli zabránili likvidaci evropského automobilového průmyslu a vlastně i celé ekonomiky EU (a tím pádem zachránili svá královky placené poslanecké posty). Naděje totiž umírá poslední! :-)
Avatar - Bako
13. 2. 2019 10:46
plán a skutek
To je vizí, nápadů a chtěných realizací a pak z toho sejde nebo to skončí úplně u něčeho jiného. Jen si vzpomeňte na první prohlášení Škody kdy se začně vyrábět první ev od Škody - Citigo, byl to rok 2014 a dnes máme 5 let pryč a výsledek? Jen jim pěkně zobejte z ruky, když vás tak pěkně umí krmit :-)
Avatar - CountachSV
13. 2. 2019 07:14
To důležité jsem se nedozvěděl
Jakou má skica velikost kufru? Děkuji.
13. 2. 2019 04:18
Uplne ty nejprvnejsi nejoficialnejsi nakresy
Prvni oficialni nakresy. Tak si to predstavte, Skodovka ma na vystavisti normalne prvni oficialni nakresy!

A vite co - ono jim to normalne uniklo na web. To bylo strasne tajny, to nikdo nesmel videt.

Ale ono jim to teda neuniklo na nejakej obycejnej web, nene, tam by si toho asi tezko nekdo nekdy vsimnul.

Ono to normalne uniklo na tu cast webu, kam maji pristup jen a pouze novinari.

A oni tam ti novinari chodi tak strasne moc casto, ze si toho nastesti hned vsimnuli. Nastesti totiz novinari auto.cz moc na jine stranky na internetu nechodi.

No ale to neni cely, toho stesti bylo jeste vic! Novinari to uplne stihnuli stahnout. Muselo to ale byt uplne o nervy a bylo to jen o fous.

A to stale jeste neni vsechno - ono jim to totiz uniknulo presne v ten jediny moment, kdy je autosalon a kdy se na tento konkrentni web podivaji i jini novinari nez auto.cz

TAKOVA NAHODA!