Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První sportovní Dacia? Chystá se Sandero RS!

Ondřej Chamilla
Diskuze (34)
Když se před několika měsíci objevily upravené fotografie sportovní Dacie Sandero, jen málokdo byl ochoten věřit tomu, že tento vůz vznikne. Vypadá to však, že příští rok spatří Sandero RS světlo světa.

Patrice Ratti z Renault Sport Technologies potvrdil britskému Autocaru při příležitosti moskevského autosalonu skutečnost, že je právě vyvíjen sportovní model vycházející z Dacie Sandero. Smutné však je, že se auto pravděpodobně nedostane do západní Evropy a nejspíše ani nebude mít znáček Dacia – v některých zemích se Sandero prodává jako Renault.

Pravděpodobným odbytištěm mají být trhy jako Rusko či Brazílie. Podle prvních informací má auto dostat motor, který nebude vycházet ze žádného současného agregátu vozu, nemáme ale očekávat velké výkony. Sandero je však lehčí než Clio, takže obrovské stádo koní ani nepotřebuje. Automobil, který se vyrábí nejen v Rumunsku, ale třeba i právě v Brazílii, by tak měl tvořit dno nabídky divize Renault Sport spolu se sportovní variantou Twinga. V současnosti je nejvýkonnějším motorem pro Sandero v Rusku atmosférická šestnáctistovka s výkonem 75 kW.

Ratti dále potvrdil, že firma hodlá vyrábět i sportovní crossover, pravděpodobně Captur RS s technikou Clia RS.

Ondřej Chamilla
Diskuze (34)
1. 9. 2014 07:54
Re: uvidite
V případě Sandera RS - bude-li jaké - zatím ani netušíme, jaký bude mít výkon, takže klidně můžeš psát o autech s 90 kW, já zase můžu oponovat auty se 147 kW+ a nedovíme se nic.
Avatar - Martin911Turbo
30. 8. 2014 13:44
Rychlá taška
Ale jo, pro důchodce aby rychle zvádli objet slevy u všech supermarketů dobrý :yes:
Avatar - šmoula nešika
29. 8. 2014 17:03
Re: Sandero...
Už vymýšlím k budoucím recenzím nějaké ty komentáře a pokračování „série básní a parodií“. (to je ale bez uvozovek krkolomná věta...)
Zatím jen předešlu, že by mohlo být i videjko a že zástupci stejného koncernu by seděli o malinko líp. No... ;-)
Avatar - woody-alien
29. 8. 2014 16:12
Re: Sandero...
>:D Však neboj, už brzy bude "coming out". Zatím to vypadá nadějně, 4000 km a pořád nic neulítlo, lak se neloupe a turbo turbuje. >:-[]
Avatar - Czerwik
29. 8. 2014 15:32
Re: Sandero RS uvedené 1apríla 2013
to je proste moc >:D