Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

PSA Peugeot Citroën začal prodávat elektrické dodávky

Diskuze (1)
PSA vstupuje do světa elektromobilů na dvou frontách. Vedle miniaut i0n a C-Zero mají stejně významnou roli dodávky s elektrickým pohonem.

Skupina PSA Peugeot Citroën oznámila, že dodala koncovým zákazníkům první kusy střední řady dodávky Citroën Berlingo/Peugeot Partner ve verzi s elektrickým pohonem. První velkou zakázkou je 250 kusů určených pro francouzskou poštu La Poste.

Užitkové elektromobily nakonec předběhly městská miniauta Citroën C-Zero a Peugeot i0n, postavené na základě Mitsubishi i-MiEV. V Japonsku už sice byla spuštěna jejich výroba, první kusy ale dorazí k evropským zákazníkům až za měsíc.

Zatímco na osobních modelech PSA spolupracuje s Mitsubishi, v případě dodávek se spolehla na francouzského specialistu Venturi. Společnost sídlící v Monaku dodává motory, baterie a další součástky určené specificky pro elektrické verze.

Plánovaný objem produkce pro rok 2011 je 1500 kusů Berling a Partnerů s elektrickým pohonem. Střídmé prodejní cíle mají hned dva důvody: Venturi se specializuje na maloobjemovou výrobu a nemá zájem o násobném rozšíření, samotná skupina PSA zase chce klást větší důraz na hybridní pohon HYbrid4. Elektromobily mají tvořit v portfoliu PSA doplňkovou složku, vývoj a výroba bude probíhat ve spolupráci s externími partnery.

Diskuze (1)
4. 12. 2010 13:25
viem si predstavit
elektricke berlingo u nas vo firme, pokial by malo realny dojazd cca 100 km. Na rozvoz po centre mesta a blizkom okoli by to bolo idealne vozidlo...Otazna je samozrejme cena vozidla