Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pursang E-Track a E-Street spojují klasický styl s moderním elektrickým pohonem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Pursang prostřednictvím dvojice zcela nových elektrických motocyklů přenáší do současnosti styl i jméno slavných motokrosových strojů značky Bultaco.  

Španělský výrobce motocyklů Bultaco uvedl první zástupce rodiny Pursang ve druhé polovině šedesátých let dvacátého století. Tyto motocykly s dvoutaktními jednoválcovými motory o objemech 125, 250, 360 a 370 kubických centimetrů byly již z výroby špičkovými závodními stroji.

Vedle motokrosových tratí se Bultaco Pursang proslavil i na stříbrném plátně, když na něm Peter Fonda v jedné z prvních scén slavného filmu Easy Rider přijíždí před Le Contenta Bar. Zašlou slávu motokrosových motocyklů značky Bultaco se nyní snaží oživit společnost Pursang, za níž stojí Jim Palau-Ribes.

Pursang s dvojicí svých prvních modelů ovšem nemíří na tratě motokrosových závodů, ale chce prodávat moderní scramblery, které nabídnou radost z jízdy a zároveň nebudou škodlivé pro životní prostředí.

Novinky s označením E-Track a E-Street tedy jen svým jménem a velmi lehce i svým stylem odkazují na někdejší slavné modely značky Bultaco. Základem obou na první pohled téměř identických modelů je chrom-molybdenový rám, v němž jsou uloženy baterie i elektromotor.

Pursang E-Track ke svému pohonu využívá elektromotor o výkonu 11 kW v kombinaci s trojicí baterií o celkové kapacitě 7,2 kWh. Stroj o hmotnosti 147 kg má dosahovat maximální rychlosti 120 km/h. Dojezd se má pohybovat kolem 140 km a na plnou kapacitu se mají baterie dobít během šesti hodin.

Pursang E-Street je osazen elektromotorem o výkonu 8 kW a dvojicí baterií o celkové kapacitě 3,2 kWh. Tento model o hmotnosti 132 kg má maximální rychlost 100 km/h. Dojezd se zde pohybuje kolem 100 km a dobíjení má trvat zhruba pět a půl hodiny.

Pursang nabízí model E-Track, který zamíří k prvním majitelům během letošního roku, za cenu od 13.700 euro (kolem 350.000 Kč). V případě modelu E-Street je základní cena stanovena na 9700 euro (zhruba 250.000 Kč).

Zdroj: Pursang

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme