Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Race of Champions 2015: Šampionem šampionů je Sebastian Vettel

Michal Fokt
Diskuze (0)
Vettel se konečně dočkal - až sedmý start na závodech šampionů ROC mu přinesl celkové vítězství. V soutěži týmů vyhrála Anglie.

O uplynulém víkendu se v Londýně jel divácky extrémně vděčný závod Race of Champions (ROC), v němž si to rozdávají ti nejlepší jezdci z různých disciplín motorsportu ve všemožných dopravních prostředcích od sekaček na trávu až po okruhové osmiválcové speciály (letos se jezdilo mimo jiné s Atomy, X-Bow a Radicaly). Tentokrát si to rozdalo mezi sebou dvacet závodníků, tedy přesněji řečeno devatenáct závodníků a jedna závodnice z deseti zemí světa. Ehmmm. vlastně z devíti zemí, Britové to pojali hodně nacionalisticky a nasadili dva!) dvoučlenné týmy Anglie, jeden Skotska a ještě protlačili jednoho Anglána do kategorie Young Stars.

Je to asi trošku nefér, více než třetina účastníků ze jednoho státu, ale když spatříte jména Button, Priaulx, Plato, Buncombe a Coulthard, musí vám být jasné, že to letos nebyl oprtoi předešlým ročníkům žádný slabý odvárek. Je ovšem zjevné, že Britové udělali vše pro to, aby zůstal titul doma. Nepovedlo se to sice v individuálech, ale anglické duo Jason Plato a Andy Priaulx získalo alespoň týmové vítězství.

Podstatné je ovšem to, kdo je Champion of Champions. Letos to konečně vyšlo na Sebastiana Vettela, jenž se ROC zúčastnil posedmé. V úvodním kole nedal šanci Solbergovi a také na Hülkenberga mu stačily dvě jízdy. David Coulthard už se trošku "cukal" - klání skončilo 2:1, ale Kristensena opět smáznul 2:0. Vettel se tak přidal do dvanáctičlenné skupinky závodníků s jedním vítězstvím na Race of Champions. Po dvou má zatím jen Blomqvist a Kankkunen, po třech Loeb a Ekström a králem ROC zůstává se čtyřmi tituly Auriol.

Michal Fokt
Diskuze (0)