Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Racing 21 na Rallye Český Krumlov 2016: Den první (video)

Vitek
Diskuze (1)
Posádka klientského týmu Klokočka ŠKODA Czech National Team ve složení Vojtěch Štajf – František Rajnoha má za sebou první etapu druhého podniku MČR v rallye.

Přinášíme video z prvního dne a noci, kterým zároveň zveme na sobotní pokračování 44. Rallye Český Krumlov.

Dvanáctka na zeleno-šedé Fabii R5 značí obrácené šťastné číslo našeho týmu a po první etapě můžeme říct, že se přes nepřízeň osudu daří. První problém nastal hned po startu, kde si „er-pětka“ postavila hlavu a na úvodní speciálce na českobudějovickém výstavišti nefungovala na sto procent: „Máme nějaký problém, rozsvítila se nám tu nějaká chyba, se kterou jsem se nikdy nepotkal, nemám s tím zkušenost. Nevím, možná turbo, uvidíme, každopádně auto nejede tak, jak má,“ komentoval po nešťastném úvodu Vojtěch Štajf, pilot klientského speciálu týmu Klokočka ŠKODA National Team.

Naštěstí tým problém za 15 minut vyřešil a poslal vůz do dalších rychlostních zkoušek, které ovšem na další sžívání připravily křest ohněm. Nebo spíš vodou. Přes jih Čech se totiž přehnaly bouřky s přívalovými dešti a kroupami, takže posádka Štajf-Rajnoha poprvé poznávala, jak se Fabia R5 chová na mokru. „Ten nahoře nám to dnes trochu zkomplikoval, protože jsme si vyzkoušeli opravdu těžké podmínky – na první sekci obrovské přívalové deště, druhá sekce sice za sucha, ale v mlze a tmě. Naštěstí jsme se trefili do pneumatik, takže spokojenost,“ dodal Štajf. A časy to potvrdily, progres byl evidentní a v první desítce zeleno-šedá Fabia byla pevně ukotvena na deváté příčce, přičemž poslední rychlostní zkouška s celkově šestým časem slibuje zajímavé sobotní boje!

Exkluzivně přinášíme video z první etapy!

Video se připravuje ...

Autor: Libor Hlisnikovský

Vitek
Diskuze (1)
28. 5. 2016 12:21
ŠKODA času
;-\ U týmu Škoda, jako obvykle, problémy hned od začátku. Výmluvy, výmluvy a zase..., o kvalitě se dá hodně pochybovat, ať nic zlého týmu nepřeji, bude to zase blamáž o ničem. Mizerné auto, úrazy, ničení přírody a "honění Ega" jinak bezvýznamných "autoznalců" :-O. Už aby to zakázali, všichni, včetně nešťastných rodin, si oddechnou.