Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rally Fighter je vzácný sporťák do terénu s pohonem zadních kol a V8. Jeden kus může být váš

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Rally Fighter je pozoruhodné auto, které kombinuje sportovní karoserii s terénním podvozkem. A rozhodně to není žádné ořezávátko.

Tento podivný stroj vyráběla v letech 2010 až 2016 americká společnost Local Motors a váže se k němu jeden zajímavý primát: Rally Fighter bývá označován jako první automobil, jehož design vznikl na základě internetové "ankety".

V roce 2009 totiž internetová komunita zajímající se o nový projekt terénního sporťáku v hlasování vybrala návrh designéra Sangho Kima. Ten se přitom údajně inspiroval tvary legendární stíhačky P-51 Mustang.

Výsledkem poměrně krátkého vývoje pak byl zvláštní automobil s dvoudveřovou karoserií, který na délku měří 4,8 metru, široký je dva metry a jeho rozvor náprav dosahuje 2.921 milimetrů. Pohotovostní hmotnost podle Wikipedie činí 1.720 kg.

O pohon se stará zážehový 6,2litrový osmiválec LS3 koncernu General Motors, uložený pod přední kapotou, který dává 321 kW (436 k) a 575 N.m. Sílu na zadní kola přenáší čtyřstupňová automatická převodovka.

Vůz by měl být postaven kolem rámu z ocelových trubek, vpředu je rovnoběžníková náprava, vzadu čtyřprvkové zavěšení. Obě nápravy používají kombinaci vinutých pružin a teleskopických tlumičů pérování se zdvihem 40 cm vpředu a 50 cm vzadu.

Standardní výbava zahrnovala bezpečnostní klec, sportovní sedadla, klimatizaci nebo stereo. Podle dostupných informací vzniklo jen 92 exemplářů.

A právě jeden z nich je aktuálně na prodej, navíc poměrně nedaleko, v Německu. Prodejce si myslí, že jde o jeden z pouhých dvou kusů v Evropě. Na autě s výrobním číslem 007 je navíc zajímavý motor, který se chlubí turbodmychadlem, namontovaným na přání zákazníka přímo v Local Motors. Díky tomu výkon narostl na 620 koní.

Aktuální nájezd činí zhruba 14 tisíc kilometrů, jde přitom o kilometry na asfaltu, do terénu se majitel nevydával. I proto k vozu dostanete ještě zabalené originální offroadové pneumatiky.

A cena? Rally Fighter by měl být k mání za asi 2,2 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

27. 8. 2020 08:14
Kde se dá koupit?
Sice hezkej článek ale bez odkazu na koupi je takovej .. informativní :) .. nikde jsem to nenašel