Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover Evoque: LRX se stává Range Roverem

Diskuze (21)
Studie Land Rover LRX překročila z fáze konceptu do podoby sériového Range Roveru. Novinka se představila vybraným hostům, velká premiéra se odehraje 30. září v Paříži a prodej bude zahájen v létě 2011.

Nový malý Range Rover bude nejmenším, nejlehčím a nejúspornějším modelem této značky. Jako vůbec první Land Rover v historii také nabídne verzi s poháněnou pouze jednou nápravou. V souladu s tradicí a zvyklostmi v segmentu SUV bude samozřejmě také existovat provedení 4x4.

Premiéra Range Roveru Evoque se uskutečnila večer 1. července v Londýně v Kensington Palace. Slavnostní večer pořádala automobilka u příležitosti oslav 40. výročí Range Roveru, spolupořadatelem byl magazín Vogue, který se značkou Range Rover úzce spolupracuje od roku 1981.

Evoque původně vznikl jako koncept úsporného hybridního SUV s názvem LRX. Tato studie se představila v roce 2008 na autosalonech v Detroitu a v Ženevě. Díky pozitivnímu přijetí se Land Rover rozhodl přivést extravagantní nízký crossover do sériové výroby.

Podle dosud zveřejněných fotografií je zřejmé, že ve srovnání s konceptem LRX je hlavní změnou exteriéru přeznačení na Range Rover. K němu Land Rover přistoupil především z marketingových důvodů. Design i preference stylu a luxusu před praktičností lépe zapadá k dvojici větších modelů – Range Rover Sport a Range Rover, zatímco Land Rovery Freelander a Discovery představují auta zaměřená více na pracovní nebo rodinné využití.

Veřejnosti se Range Rover Evoque představí 30. září na autosalonu v Paříži.

Doporučujeme
Range Rover slaví 40 let

Diskuze (21)
Avatar - DawQa
29. 8. 2010 12:59
Re: Kdo se odváží..
jj no tak to je nářez :-)
Avatar - twistedTSD
4. 7. 2010 17:49
Re: Kdo se odváží..
:-O
Avatar - kolmar
4. 7. 2010 16:35
Re: Kdo se odváží..
Za styl prejazdu po tych dunach poniektorim aspon red bull za snahu ak nie bombonieru ;-)
[odkaz]

[odkaz]
Avatar - kolmar
4. 7. 2010 16:25
Re: Kdo se odváží..
To bolo uz na doraz...hlavne zadok a pneu...no nehambi sa ten typek, ma tam este jedno:
[odkaz]
Avatar - salamoon
3. 7. 2010 21:18
Re: Kdo se odváží..
omg tak co vysiel na tom druhom videu :-O

uz len tu spolahlivost poriesit... 8-s