Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rat rod Chevy pick-up s V8 5.3: Mad Max by zaplesal

Michal Fokt
Diskuze (0)
Víte, to je to crossover? Nade vší pochybnost TOHLE. Šílená kreace poslepovaná z několika aut, která jako by utekla z postapokalyptického filmu.

Dneska automobilky udělají kombík s vyšší světlostí a plastovými lemy a říkají tomu crossover. Ale skutečným crossoverem je rozhodně tahle věc. Je to pick-up? Určitě ne. Sporťák s křídlem a V8? Také ne. Je to klasický hot rod? Nikoli. Na rat rod to má zase moc nově lakovaných dílů a moc nóbl kola. Takže je to postě... crossover.

A ne ledajaký. Kabina a příď je pick-up Chevrolet z roku 1947 se sníženou střechou, zadní zavěšení ale pochází také z Mercury Cougar (1995) a přední zase z Chevroletu S10 (1995). Motor V8 5,3 l je původem z Chevy Tahoe 2005 a jeho síla jde na zadní kola přes automatickou převodovku GM Turbo 400. zavěšení všech kol z Chevy Camaro pak doplňují tlumiče Bilstein.

A co je nejlepší, jde o jediný exemplář svého druhu, který je teď dokonce na prodej a to za vcelku směšné peníze. Tedy směšné s ohledem na to, jaký je to unikát. Dostat to tak do Česka. Dopraváci by houfně padali do škarpy s infarktem, popřípadě mozkovou příhodou. :)

Michal Fokt
Diskuze (0)