Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Reklamy, které stojí za to: Fiat 500X a modrá tabletka

Aleš Dragoun
Diskuze (33)
Fiat nutně potřebuje, aby se nový malý crossover 500X prodával dobře. Proto vyrukoval s opravdu báječnou reklamou na nový přírůstek do modelového portfolia.

Označení 500X je hlavně marketingovým tahem samo o sobě, s malou moderní pětistovkou toho kříženec moc společného nemá. Jistě, příď je podobná stejně jako u MPV 500L, ale platforma též vychází z Punta a nikoli z miniauta. A marketing určitě zafunguje i v nové reklamě. Každý, kdo se s oblým „ikskem“ setká, je totiž nadšený. Ale popořádku. Méně nadšený je starší muž, kterému vyklouzne zázračná modrá pilulka... Láska přece kvete v každém věku, že? I ta fyzická, ale zkrátka a dobře se signore netrefil do úst a žena očekávající jej na loži má tak nějak s hrátkami smůlu a on samozřejmě rovněž.

Viagra si najde cestu ven okapovou rourou, přes střechy a postupně nabírá rychlost. Rozezní zvon na kostelní věži, mine kněze i tradiční tříkolku Ape, která k italským městům též neodmyslitelně patří. Proletí kašnou, cinkne o nějakou tu skleničku a ve finále skočí do otevřené nádrže malé červené pětistovky stojící u benzinové čerpací stanice. A co se nestane, vyroste z ní rázem 500X! Mladý majitel se otočí a je sice zprvu překvapený, ale reakce mladých (i těch postarších) žen jsou velmi příznivé...

Reklamy bývají sice většinou velmi hloupé, ale těch automobilových se stupidita týká jen výjimečně. A Fiat se tentokrát naštěstí strefil do středu úplně opačného terče, jeho spot je neuvěřitelně vtipný. Doufejme, že 500X se bude obchodně dařit nadmíru úspěšně, opravdu to Turín potřebuje jako sůl.

Aleš Dragoun
Diskuze (33)
Avatar - sorpersa
12. 10. 2014 21:44
Re: Fiat
A tak ja mám už 3 auto, čo nestojí podľa teba za zlámanou grešli a som veeľmi spokojný. A mal som ja francúzku popelnicu 307 sw... staral som sa o všetky a ani s jedným nebol žiadny problém mimo údržby... napr. u TSI môžes mať aj údržbu na 100%, ale keď ti remenček urobí PRÁSK, tak potom niečo o popelniciach píš.. brathm.
Avatar - Ronault.
12. 10. 2014 15:39
Re: Reklamy které stojí za to?
Mám to podobně. Přitom auta nedělají vůbec špatné, naopak. Taková i10 je ve své třídě hodně dobře udělané autíčko, ale jak říkáš... brainwashing mě odpuzuje a raději bych zašel ke Kii.
12. 10. 2014 10:17
Re: Smála se celá rodina
Bravo ma jedine Fiat.
12. 10. 2014 09:31
Re: Fiat
Mne to pripomina "retro" vtip o kabelke, z koko... koze. Kolkokrat pohladkas, o tolko sa zvacsi. ;-)
12. 10. 2014 09:22
Re: Reklamy které stojí za to?
Ano, prostě nejsi cílová skupina, je jasné, že kdyby chtěli prodávat auto třídy RR nebo S-klasse, tak by podobný způsob prezentace způsobil pravý opak, jenom ne zájem klientů.