Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Arkana R.S. jako svižné SUV-kupé? Nejspíš zůstane jen u návrhu

Jan Zajíc
Diskuze (1)

První mainstreamové SUV-kupé přijede do Evropy díky Renaultu. A jak ukazují přiložené ilustrace, sportovní provedení by mu slušelo.

Stylové francouzské SUV se svažující se zádí Renault Arkana debutovalo v roce 2018 v Rusku, kde se také o rok později začalo prodávat. Už v té době se hodně hovořilo o vstupu do Evropy, na který jsme si museli počkat až do dnešních dní.

Nyní je oficiálně potvrzené, že Renault Arkana k nám opravdu dorazí a start prodejů máme očekávat v první polovině příštího roku. Kromě vnějšího vzhledu nechalo SUV-kupé nahlédnout také za oponu pohonných jednotek. Tam najdeme benzinové čtyřválce 1,3 litru ve verzích TCe 140 a TCe 160, které doplní full-hybrid E-Tech Hybrid 140 známý z menšího Clia. O naftě zatím nepadla ani zmínka.

Video se připravuje ...

A bohužel to samé platí i pro sportovní verzi R.S., jejíž příjezd zřejmě není na pořadu dne. Takový agregát 1.8 TCe naladěný na nějakých 300 koní by přitom vozu náramně slušel. Vizualizaci takového auta představil nezávislý designér Monholo Oumar a za nás je velká škoda, že se jej nedočkáme.

„Ereso“ se v nabídce Arkany objeví, avšak jen coby sportovně střižený výbavový stupeň R.S. Line. I když se to jeví jako novinka, jde o výbavu GT Line dobře známou z ostatních modelů automobilky, jen jinak pojmenovanou.  Ta však vyjma ostřejšího designu žádné jiné sportovní ambice nemá. Ale pokud bude vypadat alespoň trochu jako přiložená ilustrace, sem s ní!

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Ada je zase tady
29. 9. 2020 19:32
SUV ? :-)
Bez 4x4, bez dieselu, bez ruční brzdy? O manuální skříni ani nemluvě... No, ne nadarmo se říká, že řidiči rendlíků patří na silnici k těm nejhloupějším...