Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Clio RS: Do Ženevy přijede jen limitovaná edice Monaco GP

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Clio RS Gordini v Ženevě vystaveno nebude. Místo něj do Švýcarska přiveze Renault jen limitku Monaco GP.

Francouzská automobilka označila názvem legendární Grand Prix konané od roku 1929 v minulosti již třeba Lagunu Coupé, nebo i třídveřový Mégane. Takže pokračuje v tradici. Proč ne? Příznivce skutečně nadupaných hot-hatchů ale zklameme. Tohle Clio RS rozhodně nebude mít pod kapotou zážehovou šestnáctistovku s turbem a 230 koňmi (pardon, 169 kW), ale jen standardní motor RS se dvěma stovkami hřebců (147 kW). A samozřejmě i dvouspojkovou převodovku EDC.

Informaci spolu s jednou uniklou oficiální fotkou přinesl server Autoevolution. Ostré Clio je lakováno v tradiční bílé perleti, která tuhle omezenou sérii symbolizuje. Zvenčí jí doplňuje lesklá černá na vnějších zpětných zrcátkách, středních sloupcích a osmnáctipalcových litých kolech. Nahradila i chrom na přídi s výjimkou loga. Dosti kontrastně působí rudě lakované brzdové třmeny. V interiéru, jehož podoba nám zůstává utajena, najdeme jistě opačnou kombinaci, výdechy ventilace, volant a obložení dveří budou mít bílé prvky. Čekejme také snížený a tvrdší podvozek Cup a RS Monitor ve verzi 2.0, který umí zaznamenávat třeba i časy na jedno kolo na okruhu.

Zní to pěkně, auto vypadá na snímku efektně, ale my jsme přece chtěli víc adrenalinu, tedy koní, nebo ne? A možná i jinou převodovku... Žádné další mechanické změny přitom Monaco GP nemá, tady jde opět pouze o styl. Dočkáme se tedy i výkonnější Gordini? Určitě, ale budeme nejspíš muset vydržet až na podzim do Paříže. Renault si prostě svůj pamlsek nechá na domácí přehlídku. Vcelku logické. Ale do září přece zbývá ještě dlouhých sedm měsíců.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)