Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Duster: Dacia pro Jižní Ameriku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Na mezinárodním autosalonu v Buenos Aires se představilo dvojče evropské Dacie Duster pro jihoamerický trh.

Renault Duster, který se představil v Argentině je samozřejmě přejmenovaným SUV rumunské značky Dacia. Pro jihoamerický trh byl kromě jména i velmi lehce upraven design.

Na karoserii kompaktního SUV se odehrály prakticky jen dvě změny. První z nich je nová maska chladiče se znakem Renault a druhou chromovaný pás na pátých dveřích, který je u Dacie v černé barvě. K úpravám exteriéru je možné přiřadit i matně šedou povrchovou úpravu litých kol, jejichž design je ovšem stejný jako u Dacie.

Podle tiskových materiálů automobilky je specifickým požadavkům jihoamerického trhu přizpůsoben interiér. V něm má být nová palubní deska. Brazilští a argentinští inženýři automobilky Renault upravili i motory a nastavení podvozku s ohledem na místní standardy.

Renault Duster se bude vyrábět v závodě Curitiba v Brazílii a jeho prodej v Argentině a Brazílii bude zahájen v posledním čtvrtletí letošního roku. Produkce má být v roce 2012 spuštěna i v Medellin v Kolumbii.

Kromě SUV Duster letos Renault na jihoamerických trzích spustí i prodej modernizovaného hatchbacku Sandero. Následovat budou další modely a v roce 2016 chce francouzská automobilka v Jižní Americe nabízet celkem 40 modelů.

Renault zároveň pokračuje ve svých plánech zdvojnásobit své prodeje na jihoamerickém trhu z 200.000 vozů v roce 2009 na 400.000 automobilů v roce 2013. V loňském roce zde prodal 310.000 vozů. Brazílie je v současnosti po Francii druhým nejdůležitějším trhem pro Renault a předstihla i Německo.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - Vencos
22. 6. 2011 00:06
Re: renault?
Nebude. Myslím,že je to přiliš malé a slabé a jak to říct, takové málo dokonalé
Avatar - LEGOPARK
20. 6. 2011 01:13
Re: renault?
No vidis, a to este nie je koniec. V USA sa bude predavat ako Nissan.
19. 6. 2011 16:09
renault?
S logem dacie mi to prijde lepsi. V JA daciii neznaj, je mi jasny... ale tologo a maska mi na tom aute proste nak nesedej