Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Midlum: Optimalizace pro snížení spotřeby paliva

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Renault Turcks rozšiřuje nabídku modelové řady Midlum o paket Optifuel, jehož cílem je dosažení nižší spotřeby paliva.

Novinkou v nabídce automobilky Renault Trucks je paket s označením Optifuel připravený pro modelovou řadu Midlum a vyvíjený ve spolupráci se společností Michelin.

Paket Optifuel připravený pro Renault Midlum spojuje pohonnou jednotku s automatizovanou převodovkou Optitronic, která může snížit spotřebu paliva až o 7 % a nabízí možnost upřednostnění úspory paliva nad výkonem prostřednictvím inhibice výkonového režimu Power.

Vozidlo s paketem Optifuel je dále vybaveno automatickým zastavením motoru, což je systém, který samočinně vypne motor v případě, že vozidlo stojí bez další činnosti řidiče déle než pět minut.

Na vývoji paketu se podílela i společnost Michelin a Midlum Optifuel je tak vybaven specifickou sadou pneumatik, které se rovněž podílejí na úspoře paliva. Vedle toho je možné využít nabídky nepřetržité servisní služby pneumatik Michelin Euro Assist, která je běžně vyhrazena pouze pro vozidla dálkové přepravy.

Paket Optifuel může být za účelem dosažení ještě výraznějších úspor ve spotřebě paliva doplněn střešními a bočními deflektory, jakož i instalací programového vybavení pro sledování a analýzu spotřeby paliva Optifuel Infomax. Tento software umožňuje získání dat o spotřebě vozidla a jejich analýzu v závislosti na stylu řízení řidiče a přiděleného úkolu. Jednoduše pomocí barev pak zobrazuje rozdíly ve srovnání s průměrem u vozového parku.

S paketem Optifuel je Renault Midlum vhodný pro distribuci zboží při kontrolované teplotě, pro kurýrní služby či pro rozvážku balíkových zásilek. Vozidlo je k dispozici výhradně ve Francii, ve Španělsku, v Itálii, v Německu, v Lucembursku, v Belgii, v Nizozemí a ve Velké Británii.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)