Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Sandero se představil v Moskvě, oproti Dacii má jinou příď

Ondřej Chamilla
Diskuze (7)
Renault prodává na některých trzích modely Dacie i pod svou značkou, v Moskvě se tak právě ukázal světu Renault Sandero pro tamní trh, který vypadá jinak než Dacia.

Nedávno jsme vám psali, že pod značkou Renault by mohla vzniknout v podstatě první sportovní Dacia, nyní je tedy předloha oficiálně na světě, Renault Sandero se představil na moskevském autosalonu, a to hned vedle závodního stroje Renaultsport RS 01. Oproti Dacii má vůz jiný vzhled zejména přední části, rozdílné jsou i další detaily.

Automobil se pak představil rovněž ve verzi Stepway, která má o 195 mm větší světlou výšku a drsný bodykit. Verze pro Rusko má navíc lehce jiné nárazníky, než model představený na Ukrajině o rok dříve. Prodeje Sandera začnou v Rusku 7. září za ceny od 380.000 rublů, tedy asi 220.000 Kč. Základem bude nám dobře známá dvanáctistovka o výkonu 55 kW, silnější varianta pak dostane atmosférickou šestnáctistovku se 75 kW. Standardem je pětistupňový manuál, můžete mít ale rovněž čtyřstupňový automat. Renaulty Sandero i Sandero Stepway budou vyráběny v ruském závodě Avtovat Togliatti vedle druhé generace příbuzného Renaultu Logan.

Ondřej Chamilla
Diskuze (7)
Avatar - beibej
1. 9. 2014 22:36
Re: 1,6 75 kw
kde jen začít? Asi tím, že Dača se mi celkem líbí. Ale tady je to děs běs. Nevypadá to jako současnej styl Renaultu kterej dost vylepšil Megane a Fluence. Tam to funguje ale tady na tomhle je to jinak. Maska u světel prostě nekoresponduje se zbytkem a linie kolem loga není ucelená. Zlatá Dajda.
1. 9. 2014 10:19
Re: to jsem blázen, že Renault má jinou příď než Dacia :-P
U předchůdce vypadalo auto zepředu stejně...
Avatar - beibej
31. 8. 2014 23:10
1,6 75 kw
Škoda že se nenabízí i pro dachnu. Z kupců jistě osloví více lidí než Tce. Jinak design je hnůj, zlatá Dačka.
31. 8. 2014 21:52
to jsem blázen, že Renault má jinou příď než Dacia :-P
teda pane titulkovači, vy jste hlava... "Renault Sandero se představil v Moskvě, oproti Dacii má jinou příď" Kdo by to byl řekl, když je to Renault Sandero a ne Dacia Sandero >:D
Avatar - hruodolf
31. 8. 2014 11:56
Světlá výška
"Automobil se pak představil rovněž ve verzi Stepway, která má o 195 mm větší světlou výšku a drsný bodykit."

Tím je myšleno navýšení světlé výšky oproti normálnímu Sanderu? Světlá výška kolem 35 cm je už slušná >:-[] Na Hummer H1 se sice nechytá, ale takovou H2 strčí do kapsy.