Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Sport bude upravovat i modely značky Alpine

Michal Fokt
Diskuze (0)
Oznámené kupé z Dieppe s motorem uprostřed se také stane předmětem zájmu na emoce specializované divize Renault Sport.

Logicky by se dalo usuzovat, že když Renault oživí kultovní značku, proslavenou sportovními úpravami klasických Renaultů, půjde o to nejlepší, co francouzská značka vytvoří. Jenže tomu tak nebude. Britský Auto Express informuje, že sportovní kupé z Dieppe s motorem uprostřed, pohonem zadních kol a logem Alpine nebude tím nejsportovnějším modelem v nabídce.

I tento už v principu sportovní model dostane na hraní divize Renault Sport, která z něj vyždímá ještě více výkonu a adrenalinu. Základní Alpine má mít z přeplňované osmnáctistovky výkon 250 koní, Alpine R.S. by však měla disponovat dokonce 300 koňmi a to za pomocí nových map řídící jednotky a vylepšeného chlazení.

Renault Sport má také v plánu ubrat trochu váhy, osadit auto širšími blatníky a koly a provést drobné úpravy designu přídě, včetně větších nasávacích otvorů. Alpine RS by mělo dorazit zhruba rok po představení kupé Alpine, tedy v roce 2018. Stejný postup bude sportovní divize Renaultu patrně aplikovat i na další plánované modely značky.

Michal Fokt
Diskuze (0)