Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks uvádí nový audio a navigační systém Roadpad

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Společnost Renault Trucks pro nákladní vozidla modelových řad T, C a K nabízí nový audio a navigační systém s názvem Roadpad.

Vozidla Renault Trucks modelových řad T, C a K jsou vybavena sekundárním sedmipalcovým dotykovým displejem s vysokým rozlišením, obsahujícím nový audio a navigační systém Roadpad. Jediné zařízení nabízí navigaci pro nákladní vozidla, možnost poslechu hudby, kamery a hands-free sadu.

Roadpad usnadňuje práci řidičům díky integrované navigaci pro nákladní vozidla TomTom. Ta obsahuje mnoho funkcí jako například možnost prohlížet trasu v 2D nebo 3D zobrazení nebo možnost získat aktuální informace o silničním provozu.

Nový systém nabízí možnost spárování hned dvou telefonů současně, takže řidič může pomocí hands-free sady používat svůj služební i soukromý telefon. Řidič si musí zvolit prioritní telefon, kterým prochází své kontakty nebo uskutečňuje odchozí hovory. Příchozí hovory nebo textové zprávy mohou přijímat oba telefony. Volba prioritního zařízení může být jednoduše změněna prostřednictvím menu.

Řidič může dále díky systému Roadpad procházet seznam uložených skladeb, aniž by se přestal soustředit na dění na silnici, protože systém poskytuje přístup k platformě Deezer. Řidič má možnost poslouchat svoji oblíbenou rozhlasovou stanici ve formátu DAB+ (Digital Audio Broadcasting), který nabízí optimální kvalitu zvuku. V neposlední řadě pak Roadpad nabízí snadný přístup k aplikaci předpovědi počasí nebo aplikaci Google Maps.

Pro ještě větší bezpečnost řidiče, jeho nákladu a ostatních účastníků provozu nabízí Roadpad díky přípravě pro instalaci čtyř kamer možnost sledování prostorou po stranách a za vozidlem.

Ke zvýšení bezpečnosti mohou přispívat kamery sledující boky vozu a vše co je v jejich blízkosti, zatímco zadní kamery se mohou podílet na větším pohodlí při práci, zvláště při připojování návěsů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme

23. 7. 2018 12:43
wow
To vypadá skoro jako android auto: [odkaz]