Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault údajně vydírá své zaměstnance

David Bureš
Diskuze (15)
Francouzská automobilka chce snížit stavy svých zaměstnanců o 7.500 lidí. Odbory se pak bojí zavírání továren.

Odbory obvinily vedení automobilky Renault z vydírání jejích zaměstnanců. Výrobce má hrozit zavřením dvou továren, pokud odbory neodsouhlasí navržená opatření, díky kterým se má zvýšit konkurenceschopnost Renaultu.

Těmito továrnami mají být podle odborů Flins u Paříže, kde se v současnosti vyrábí model Clio, a Douai na severu Francie, kde vznikají modely Scénic, Grand Scénic a Mégane CC.

Podle Renaultem navržené dohody mají zaměstnanci pracovat 1.603 hodin ročně, mají mít také povinnost se přesunout z jedné továrny do jiné, pokud je k tomu vedení automobilky vyzve.

Vedení Renaultu samozřejmě jakékoliv vydírání odmítá. „V žádném případě nikoho nevydíráme. Pokud naše snahy o diskuzi s odbory budou lidé nazývat vydíráním, nikdy se nikam nedostaneme,“ řekl generální ředitel aliance Renault-Nissan Carlos Ghosn v rozhovoru pro televizní stanici France 2.

Renault dále vydal prohlášení odmítající podmínky, o kterých odboráři mluví. V prohlášení se mimo jiné píše, že automobilka nikdy neuvedla, že by dvě továrny mohly být zavřeny, pokud by navrhovaná dohoda s odbory nebyla podepsána.

Francouzská automobilka nedávno oznámila, že v následujících třech letech sníží počet svých zaměstnanců o 7.500 lidí. Nebude však propouštět, pracovníkům nabídne předčasný odchod do důchodu za zvýhodněných podmínek, přičemž uvolněná místa už neobsadí novou pracovní silou.

David Bureš
Diskuze (15)
26. 1. 2013 12:40
Re: PSA
A co se tam mám dočíst ? Kde je tam psáno o procentickém vlastnictví akcií dotyčných firem francouzským státem ? Není to moc složité ?
25. 1. 2013 22:58
PSA
Stačí číst [odkaz] [odkaz] :-) :-) :-)
25. 1. 2013 22:49
Re: Státní podnik
Ale zas tak úspěšný podnikatel nejsem, protože jezdím v Dacii vyrobené v Rumunsku, která drží nad vodou reálně fungující PSA a Renault.
25. 1. 2013 22:44
Re: Státní podnik
Na rozdíl od Vás (tykat mi nemusíš) žiju v realitě, jsem OSVČ a žádní odboráři za mnou nestojí, uživím se sám. Renault možná jo, ale nedávno tady byl článek kolik Peugeot a Citroen prodělává na jednom autě.
Avatar - twistedTSD
25. 1. 2013 21:36
Re: Státní podnik
No, PSA momentálně moc nefunguje...