Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault začíná odhalovat velké SUV. Zatím ukazuje světlo

David Bureš
Diskuze (43)
Velké SUV z dílny francouzské značky se začíná odhalovat. Světlomet naváže svými tvary na Mégane a Talisman.

I letošní rok je u Renaultu ve znamení expanze a mezigenerační obměny modelů. Jen v Ženevě automobilka představila dvě novinky – nový Mégane Grandtour a nový Scénic. Nyní se pomalu můžeme těšit na další francouzskou novinku, velké SUV, které nepřímo nahradí Koleos.

Nové SUV se podle dřívějších zpráv světu oficiálně představí již příští týden, na pekingském autosalonu, a tak je nejvyšší čas jej začít představovat. A to právě Renault dělá, když auto začal odhalovat pomocí videokampaně na sociálních sítích.

První díl kampaně nazvané Dárek z auta neukázal vůbec nic, v tom druhém se už ale ukázal hlavní světlomet novinky. Zveřejněný záběr dokazuje, že světlo svým provedením naváže na Talisman a Mégane, což znamená použití protažených „bumerangů“ diod denního svícení.

Nové SUV se v nabídce Renaultu postaví nad loni představený crossover Kadjar, duo se vzájemně velikostně odliší podobně jako Qashqai s X-Trailerem aliančního partnera Nissanu. Novinka však minimálně při uvedení na trh bude pouze pětimístná. I tím se odliší proti Espacu, kterému bude mít velikostně blízko.

Právě z X-Trailu má být použita velká část techniky pro nový Renault. Základem auta bude alianční platforma CMF

Renault zatím neodhalil jméno nového modelu, média jej dosud nazývají Maxthon podle jedné z registrovaných známek firmy. Sériové auto se ale patrně bude jmenovat jinak s odkazem na menší crossovery Captur a Kadjar by jeho jméno mělo začínat na C nebo K. V této souvislosti se nabízí názvy Kayou a Kiwak, které si Renault nechal patentovat.

Velké SUV bylo navrženo především s ohledem na čínský trh, kde jsou takové vozy oblíbené, prodávat se ale bude i v Evropě, kde spolu s již prodávaným Kadjarem nepřímo nahradí Koleos. Vozy pro čínský trh budou vznikat přímo v Číně, zatímco do Evropy budou patrně dováženy z Jižní Koreje. O produkci by se totiž měl postarat Samsung, stejně jako v případě Koleosu.

David Bureš
Diskuze (43)
21. 4. 2016 07:45
Re: Takto?
Ještě jednou. Společná je platforma a to, že jde o auta stejné třídy. Karosérie je samozřejmě úplně jiná. Nikde se taky nevyrábí na stejné lince. Je to tak těžké pochopit?
Avatar - Plautus
20. 4. 2016 21:25
Re: Takto?
Aké bláboly?!? Reagoval som na priložené odkazy a zboku sú tam jasne viditeľné línie X-Trailu. To, že je tam vlna/bublina pred C-stĺpikom sú znaky, ktoré som nazval "súčasnými markantami Renaultu", predok auta nevynímajúc. A vyzerá to, podľa odkazu Pumpkina nižšie, ak je to reálna podoba, že to tak bude. Že je to v dizajnovej línii Renaultu, nikto nepopiera, že to vychádza z X-Trailu je nepopierateľné tiež. Ale kľudne si s tým bojuj, blábol a pod.
20. 4. 2016 17:38
Re: Toto bude kvalitka...
pozdravujem,prosim vas odkial mate informaciu o prichode 2,0dci?je to overeny zdroj?to by bola famozna sprava,pretoze vacsie modeli ako espace a talisman a aj samozrejme novy koleos by verziu s takymto motorom potrebovali.
Avatar - pumpkin
20. 4. 2016 17:10
Oficiálne
Tak, už je nový Koleos odhalený. ;-)
[odkaz]
Avatar - Sumi2000
20. 4. 2016 16:10
Re: Naozaj prekvapenie
>:D