Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renntech SLS Black Series: Více koní a černá kola ADV.1

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Výroba SLS AMG skončila již před rokem a půl. Americký Renntech ovšem jedno kupé posadil na kola Advance One a trochu poladil motor.

Už je to tři roky, co mělo premiéru SLS AMG Black Series a nové jej nekoupíte, To ale nemění nic na faktu, že se nedá tunit. O bílý kousek se postaral známý floridský Renntech, německý název je logický, protože jej založil Germán Hartmut Feyhl. Auto vzniklo zřejmě na zakázku. Se světlou barvou ostře kontrastují černé doplňky – lízátka a nástavce prahů, vstupy vzduchu v kapotě i na bocích, zrcátka,difuzor a zadní křídlo...

Pro kola nemuseli u Renntechu chodit daleko, Advance One sídlí přece také na Floridě. Ráfky ADV05 TrackSpec SL s pěticí dvojitých paprsků jsou dokonce tříbarevné, kombinují matnou a lesklou černou s bílou. Přední mají rozměr 20 x 9 palců, zadní pak 21 x 12,5 palce. Ke stylu moderního gullwingu se vzhůru výklopnými dveřmi se náramně hodí.

Poctivý atmosférický vidlicový osmiválec 6,2 l byl z Affalterbachu naladěn na 631 koní (464 kW a supersport s ním jel až 315 km/h, přičemž z klidu na stovku zrychlil za 3,6 s. Black Series měla navíc dokonce ze všech verzí v útrobách největší stádečko. Agregát M159 s rozvodem DOHC uzavřel u AMG nepřeplňovanou éru, od té doby přešli na turba. Renntech ovšem použil vlastní řídicí jednotku a nerezové sací potrubí, takže z motoru vymáčkl vcelku půvabných 667 koní (491 kW). Jízdní výkony se určitě o něco málo zlepšily.

Racek dostal i karbonové sedačky, do běžného provozu na dlouhé vzdálenosti možná nejsou, ale na okruhu tělo podrží. A série oficiálních fotek se opravdu hodně povedla. 4,64 m dlouhé supersporty série 197 z pera Marka Fetherstona byly postaveny převážně z hliníku. Kupé i roadstery se kompletovaly v Sindelfingenu nedaleko Stuttgartu od ledna 2010 do června 2014. Všeříkající zkratka SLS znamenala Sport Leicht Super (leicht – lehký).

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
28. 12. 2015 11:05
krásny TUZING
načo "tuningovať" SLS Black Series? takýmto kreatívnym týpkom by som do dielne pristavil max. Škodu 120L