Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Revology Cars nabízí stroj času. Shelby GT500 z roku 1967 vyrobený v současnosti

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Shelby GT500 od Revology Cars na první pohled působí jako youngtimer ve vynikající kondici, ale ve skutečnosti se jedná o vůz, který je kompletně celý vyroben z nových dílů.

Ford Mustang první generace je dnes jedním z nejpopulárnějších youngtimerů, čehož využívá řada firem, specializujících se na jeho prodej, servis a úpravy. Floridská firma Revology Cars se namísto vyhledávání klasických Mustangů a jejich náročné renovace nebo přestavby vydala jinou cestou.

Základem jejích vozů jsou karoserie od společnosti Dynacorn International, která má licenci na jejich výrobu od samotné automobilky Ford. Budoucí majitel díky tomu získává skutečně nově vyrobený vůz, jehož karoserie vyniká výrazně lepší tuhostí a antikorozní ochranou než u původních Mustangů.

Doposud mohli zájemci o nově vyrobený Mustang od Revology Cars volit ze dvou karosářských verzí v podobě kabrioletu a fastbacku se splývavou linií střechy, jejichž exteriéry i interiéry odpovídají na modelovým rokům 1965 a 1966, které doplňoval Shelby GT350 modelového roku 1966.

Letošní novinkou v nabídce Revology Cars je Shelby GT500, který svým vzhledem odpovídá modelovému roku 1967 a firma na jeho výrobu získala podobně jako v případě modelu Shelby GT350 licenci od společnosti Shelby American.

Shelby GT500 od Revology Cars díky tomu vzhledově plně odpovídá originálu a využívá ocelovou karoserii s laminátovou kapotou motoru vyrobenou podle licence od automobilky Ford.

Technika, která se ukrývá pod liniemi z druhé poloviny šedesátých let je však již současná, což znamená, že srdcem vozu je přeplňovaný pětilitrový vidlicový osmiválec Coyote v úpravě od Roush Performance, který se pyšní nejvyšším výkonem 441 kW (600 k) a točivým momentem 645 N.m.

Ford Mustang první generace – otec zakladatel (2. část)

S motorem standardně spolupracuje šestistupňová manuální převodovka a na přání je k dispozici i verze se šestistupňovou automatickou převodovkou.

Současnosti odpovídá i podvozek, který je vpředu vybaven vzpěrami McPherson, zatímco vzadu je použita náprava s tříprvkovým zavěšením. Brzdový systém využívá vpředu i vzadu kotoučových brzd a samozřejmostí je i posilovač řízení.

Interiér podobně jako exteriér vypadá jako z druhé poloviny šedesátých let, ale standardem jsou zde tříbodové bezpečnostní pásy, klimatizace, bezklíčový vstup i startování a multimediální systém se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou a rozhraním Bluetooth.

Revology Cars nabízí nově vyrobený Shelby GT500 za částky od 219.000 amerických dolarů (zhruba 4.865.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - Barrichello
8. 11. 2017 14:16
krása
:yes: :yes: :yes:
Avatar - maxi!
8. 11. 2017 09:02
KLASIKA!
Keby mal niekto zaujem, tak by bol jeden krasny Mustang GT 500 Shelby z 1967 v ponuke.... :-!
Avatar - Magister
8. 11. 2017 08:32
palec nahoru
Paráda. Páč udržet v provozu původní - závodní motor je skoro nemožné.