Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Revoluční platforma Karma E-Flex může být základem supersportů i dodávek

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Americká společnost Karma Automotive odhalila svou univerzální platformu E-Flex, která by se měla v budoucnu stát základem pro širokou paletu modelů.

Nově představená platforma E-Flex by měla být vysoce univerzální, díky čemuž může být použita nejen pro širokou paletu karosářských provedení, ale také pro různé kombinace pohonných systémů. Ve výsledku se tak může stát základem pro běžné osobní vozy, výkonné sportovní modely i autonomní doručovací dodávky.

První odhalená platforma E-Flex je základem pro prémiový sportovní elektromobil Karma Revero GT, který je kromě baterií osazen i spalovacím motorem v roli prodlužovače dojezdu. V rámci projektu však automobilka plánuje brzy představit platformu i v dalších konfiguracích, včetně čistě elektrické.

Celkově bude cílem projetu demonstrovat rostoucí schopnosti společnosti Karma a zdůraznit hlavní high-tech aplikace platformy E-Flex, včetně autonomie, softwaru, hardwaru, umělé inteligence a pokročilých přepravních řešení,“ uvádí tisková zpráva zveřejněná společností.

Automobilka zatím drží konkrétní informace pod pokličkou, prozradila však, že platforma E-Flex nabídne až 22 možných konfigurací s různým uložením baterií a rozdílnými pohonnými systémy. Tato univerzální platforma tak rozvíjející se automobilce výrazně usnadní (a především zlevní) vývoj nových modelů, které mohou díky univerzálnosti platformy oslovit různé typy zákazníků.

Vytvořili jsme fyzický produkt, který lze naformátovat do pěti různých produktů, co ostatní nazývají jednoprostorovou skateboardovou platformou, ale čemu my říkáme naše E-Flex Platforma, víceúčelové řešení,“ uvedl Kevin Pavlov, provozní ředitel Karma Automotive. „Můžeme tak dodat širokou škálu konfigurací v závislosti na prioritě zadavatele.“

Dr. Lance Zhou, generální ředitel Karma Automotive, se k novince vyjádřil následovně: „Naše nově vznikající technologie, výroba, design a další služby zvyšující naši odbornost – a schopnosti našich partnerů – skutečně nabízejí inovativní řešení.“

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme