Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Richard Hammond prozradil, jak přišel ke své slavné přezdívce Hamster. Proč se mu říká Křeček?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Každý ze slavné trojice moderátorů The Grand Tour má známou přezdívku. Víte, jak k té své přišel Richard Hammond?

Jeremy Clarkson je Jezza, což je domácká verze jeho křestního jména, James May si zase poněkud opatrným řidičským stylem vysloužil přezdívku Captain Slow, pro níž se u nás vžil překlad Kapitán Šnek. Hammond je pak znám jako Hamster, tedy Křeček.

Jak britský moderátor prozradil, přezdívku Křeček vymyslel jistý Zog Ziegler, což je člověk, kterého Richard označuje jako důvod, proč dělá, co dělá. Ziegler je totiž britský motoristický novinář, s nímž se Hammond seznámil před téměř 30 lety, když začal pracovat v rozhlasové stanici BBC Radio Lancashire. Tehdy moderoval pořad, na němž spolupracoval s různými experty - a právě Ziegler byl jedním z nich, soustředil se na svět automobilů.

V tu dobu si Richard uvědomil, že Zieglerova práce, která obnáší i testování vozů, je lepší než ta jeho. A řekl si, že to zkusí také. Později působil v různých menších motoristických pořadech, až přišel v roce 2002 mimořádně úspěšný Top Gear.

Ziegler však na Hammonda neměl jen profesní vliv, oba pánové se také spřátelili. Takže asi nepřekvapí, že Zog patřil mezi lidi, jimž se Richard pochlubil, že s manželkou čekají dítě. A Ziegler na radostnou zprávu odpověděl tak, že řekl: "Malý křeček!".

Původně tedy označení Little Hamster patřilo Hammondově ještě nenarozené dceři Issy. Z nějakého důvodu se však brzy ujalo - bez přídavného jména malý, i když v Richardově případě se docela hodí - jako přezdívka jejího otce. A dnes už ho jako Křečka zná kdekdo.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme