Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Richard Hammond ukázal svůj nový Morgan. S podobou interiéru mu pomohli fanoušci

Jan Zajíc
Diskuze (5)

Známý britský moderátor Richard Hammond se pochlubil novým autem. Jestli alespoň trochu sledujete, co se okolo party z The Grand Tour děje, pak jistě víte, o jaký vůz jde.

Hammond si vybral nový Morgan Plus Six, tedy klasický britský roadster, při jehož výrobě se uplatňuje i ruční práce.

Pod retro karoserií se ovšem ukrývá moderní technika. Základem je nová hliníková platforma CX Generation, jejíž vývoj malé automobilce zabral zhruba tři roky.

O pohon se stará ústrojí známé z modelů BMW, ale třeba i nové Toyoty Supra. Jde o samozřejmě o přeplňovaný řadový šestiválec, jehož výkon činí 250 kW. Hammond ovšem ve videu, v němž si Morgan vyzvedává, tvrdí, že v jeho autě se výkon blíží 400 koním. A že zrychlení z klidu na stovku zabere zhruba 4 sekundy.

Motor je spojen s osmistupňovou automatickou převodovkou od ZF. Poháněna jsou pochopitelně zadní kola. Mimochodem, Morgan nemá kontrolu trakce.

Co se týče vzhledu, Richard zvolil tmavou kombinaci, přičemž některé díly mají matný lak. Interiér pak vybrali fanoušci na webu DriveTribe. Hammond se totiž nemohl rozhodnout mezi červeným a modrým vnitřkem.

V anketě hlasovalo asi 150 tisíc lidí, z nich 60 procent volilo červenou. A tak se také stalo.

Jak se vám Hammondův Morgan Plus Six, jehož základní cena v přepočtu činí asi 2,3 milionu korun, líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (5)

Doporučujeme

21. 1. 2020 06:12
Re: Krásný, ale...
O tom to je. Ci menej peknych dni, tym viac si ich chces vychutnat. Z europskych velkomest je najviac kabrio registrovanych v hamburgu. A tam chcie skoro denne.
21. 1. 2020 06:03
Krásný, ale...
Já nevím, ale kolik dní v roce se dá v anglii jezdit bez střechy?
20. 1. 2020 21:39
Re: Krásný, ale...
Však by to k tomu manuálu klidně mohlo mít i trochu slabší motor, vždyť to auto je jistě velmi lehké, takže dynamika by byla i tak skvělá. Ale bez "kvedlání" a možnosti meziplynů je takovýto tradice ctící skvost fakt o ničem! :-(
20. 1. 2020 20:26
Krásný, ale...
jenom bych si odpustil ty celočerná kola. A samozřejmě tu automatickou převodovku, u takovéhoto auta je automat fakt perverzita největšího kalibru! :-( :no: :no: :no: