Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle jsou prý nejzajímavější auta, která vlastnil Richard Hammond

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Nedávno jsme si udělali exkurzi do garáže Jeremyho Clarksona, tentokrát se zaměříme na vozy jeho parťáka z pořadů Top Gear i The Grand Tour - Richarda Hammonda.

I "Hamster" samozřejmě vlastnil spoustu automobilů, narozdíl od Clarksona však nejmenší a nejmladší ze slavné moderátorské trojice zbožňuje také motocykly (stejně jako James May).

Všeobecně se také ví, že Hammond má slabost pro Porsche 911 a americká auta. Ani ta v přehledu osmi nejzajímavějších vozů, který sestavil server motor1.com, nechybí.

BMW 850 Ci

Ano, Hammond vlastnil legendární bavorácké kupé, dokonce ve verzi s vidlicovým dvanáctiválcem, který dával 240 kW.

Dodge Challenger SRT-8

Možná si pamatujete na díl Top Gearu, v němž Clarkson a spol. natáčeli "dokument" ve Spojených státech amerických. Zatímco Jeremy řídil Chevrolet Corvette ZR1, James jezdil v Cadillacu CTS-V, Richard usedl do kabiny Dodge Challenger SRT. A nešlo o novinářské auto, Hammond si Challenger opravdu koupil.

Jaguar E-Type

Ladný, bledě modrý roadster si Richard pořídil ke 40. narozeninám. Britská legenda patří mezi nejkrásnější vozy světa. Zajímavé je, že přímo Hammondův E-Type si zahrál v jednom z filmů, který vznikl mimo klasický Top Gear. Richard v něm společně s Clarksonem vyrazil na perfektní road trip.

Lamborghini Gallardo LP560-4 Spyder

V garáži Richarda Hammonda se objevil také italský supersport, konkrétně otevřené Gallardo s 5,2litrovým desitiválcem o výkonu 412 kW.

Land Rover Range Rover

Hammond má docela rád klasická auta, o čemž svědčí také vlastnictví Range Roveru z roku 1985 s koženým interiérem a dřevěným obložením.

Land Rover Defender 110

Že "Hamster" miluje Defender, je poměrně známá věc. Moderátor svůj kousek navíc vyšperkoval řadou úprav.

Morgan Aeromax

Ví se také, že Richard má slabost pro vozy značky Morgan. V jeho garáži parkoval i zvláštně vypadající model Aeromax s osmiválcem od BMW pod kapotou.

Porsche 911 GT3 RS

Sporťáků Porsche Hammond vlastnil několik, například 911 SC z roku 1982, 928 z roku 1994 či 911 Carreru S z roku 2006. A také 911 GT3 RS z roku 2016.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme