Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Řidič Peugeotu úřadoval na Nürburgringu. V jednom kole předjel 30 aut včetně Porsche!

Stanislav Kolman
Diskuze (32)

Skvělými řidičskými schopnosti se v Zeleném pekle prezentoval majitel 308 GTi. Během jediného kola předjel hned tři desítky vozů.

Video se připravuje ...

Peugeot 308 GTi byl mezi sportovci vždy tak trochu ve stínu menšího sourozence 208 GTi, ale přiložené video vám dokáže, co všeho model v rukou zkušeného a odvážného řidiče dokáže.

Záběry jsou pořízeny během tradičních jízd pro veřejnost. Řidič za volantem hot-hatche sice jede v hustém provozu, ale to mu vůbec nevadí, naopak. Během svého kola stihl předjet 30 automobilů, včetně BMW, Mercedesů a dokonce i Porsche 911.

U videa je uvedeno, že Peugeot se po okruhu prohání ve standardní specifikaci bez úprav. Pod kapotou se tedy skrývá 1,6litrová přeplňovaná jednotka s výkonem 268 koňských sil a točivým momentem 329 Nm.

Stanislav Kolman
Diskuze (32)
29. 6. 2017 14:28
Re: Kolmanovy koně
Předfaceliftová stránka byla trochu víc sdílnější. Z té stávající se člověk nedozví zhola nic, co se technických informací týče. Jako potencionálního kupce by mě to rozhodně zajímalo víc jak nějaké naleštěné obrázky.
Avatar - praděda7
29. 6. 2017 14:21
Re: parta houbařů
Přesně! Borec neměl na meziplyny čas, ale věřím, že je umí........Skvělými řidičskými schopnosti se v Zeleném pekle prezentoval majitel 308 GTi. .....není co dodat. Určitě tam nebyl poprvé... :yes: Díval jsem se na to již 3x....no paráda.... :yes:
29. 6. 2017 13:39
Re: Kolmanovy koně
A sakra, dobre vravis, Briti maju HP (horse power) a mam za to, ze aj u nas sa pouzivaju najcastejsie ako "kone".

Ja som to trochu poplietol, myslel som ze hodnota 268 koni je v PS, kedze mam za to, ze ten motor ma 270 hp. Ale samozrejme v PS by to teda briti neuvadzali :*) Ako som to tak hodil do kalkulacky, tak si niesom isty odkial maju to cislo - mozno bhp?
29. 6. 2017 12:49
Re: Kolmanovy koně
Proč by měl Brit uvádět informace v německé jednotce (PS = Pferdestärke)?

Tady obecně rádi "čerpají" z britských a amerických webů (angličtinu asi zvládají lépe než němčinu). Bohužel si někteří nevidí ani na špičku nosu. S takovým rozhledem se holt novinařina dělá těžko.
29. 6. 2017 12:46
Re: Kolmanovy koně
Už se mi párkrát stalo, že jsem vzdal hledání technických údajů. Obecně mi přijde, že se poslední roky na webu všechno zvětšuje (aby se po tom lépe matlalo prstem), jen informace ubývají.