Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Řidič Porsche 911 v Praze vybrzďoval hasiče. Hrozí mu zákaz řízení (video)

redakce AUTO.CZ
Diskuze (38)
Jednačtyřicetiletý řidič sportovního vozu značky Porsche v sobotu v pražských Holešovicích nebezpečně vybrzďoval hasičské auto, které se vracelo ze zásahu do své domovské stanice.

Video se připravuje ...

Muž se podle policie během jízdy dopustil hned několika přestupků. Ve správním řízení mu hrozí pokuta do výše 10.000 korun a zákaz řízení motorových vozidel v rozmezí od půl do jednoho roku, informoval mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Hasiči jízdu řidiče natočili na video.

Video se připravuje ...

Muž v luxusním voze nejprve hasiče nebezpečně předjel, ačkoli v protisměru jela dodávka. "Hasiči na to zareagovali použitím klaksonu. Následně je začal řidič porsche ohrožovat pomalou jízdou," uvedl Kavka. Muž po předjetí prudce zpomalil, po krátké jízdě zcela zastavil a s hasiči se podle záznamu začal dohadovat. Řidič hasičského vozu měl přitom podle Hulana co dělat, aby čtrnáctitunový hasičský vůz s cisternou zastavil tak, aniž by naboural do osobního vozu před ním.

"Řidič se v rámci celé situace dopustil řady přestupků. Prioritně nerespektoval dopravní značení, neboť hasičské auto předjížděl na plné čáře v křižovatce. Navíc svým manévrem omezil jak předjížděné, tak protijedoucí vozidlo... Ve správním řízení hrozí jednačtyřicetiletému řidiči pokuta do výše deseti tisíc Kč a zákaz řízení motorových vozidel v rozmezí minimálně od půl do jednoho roku," uvedl Hulan.

Video: HZS Praha a PČR

redakce AUTO.CZ
Diskuze (38)
2. 8. 2017 19:06
Re: Normální
Hasiči mohli předvést cokoli, to je zcela irelevantní. Emoce? Ano, ukázat prostředník, zaklít a hotovo. Řidičák by mu měli vzít napořád, protože ventilovat si emoce tímto způsobem je zcela nepřípustné. Nechápu, jak to někoho vůbec může napadnout.
2. 8. 2017 18:57
Re: Normální
Si děláš srandu, ne? Jakékoliv vybržďování si může dovolit jen policista s majáčkem a to v případě, že řidič nereaguje na výzvu zastavení vozidla.
20. 5. 2017 17:56
Člověk nikdy neví
Nechci se zastávat blba v Porsche ale člověk fakt nikdy neví koho potká a co mu provede... Kdysi jsem zažil situaci - vyjíždim od baráku, za mnou volná silnice, cca 300m k nejbližší zatáčce nic nejelo. V klidu s blinkrem vyjedu na silnici a najednou za mnou bliká a troubí dement co to valil po naší vsi kdo ví kolik.... Brzdy mu kvílely, kouř od kol.... Pak následovala honička s předjížděnim a vybržďovačkama navzájem až sme si málem dali do držky (dostal bych). Přiznávam že v tu chvíli jsem ho chtěl asi zabít. Doufam že dneska už bych se jako takovej * nezachoval. Dneska už nad podobnýma lidma mávnu rukou a snažim se zamyslet jestli jsem mu nejdřív něco neudělal svym chovánim na silnici já (taky se mi povedlo přehlídnout auto při výjezdu na hlavní :-( ... tak se omluvim a jedeme dál) nebo to je jenom další prasáckej dement.
18. 5. 2017 09:56
Re: ...
To je bohužel smutná pravda... :-(
Avatar - Blue Sun
18. 5. 2017 07:31
Re: Ultimativní trest
Vzhledem k tomu, že se to stalo na světelné křižovatce, tak asi nebude posouzení tak jednoduché, jak píšeš. Spíš to působí jako poršák na "pražskou žlutou" pěkně pod plným plynem, s čímž samozřejmě ani hasiči, ani ta vyjíždějící dodávka nemohou počítat.