Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Řidička v Itálii dostala zajímavou pokutu. Jela prý 703 km/h

Jan Zajíc
Diskuze (7)

Pokutu za překročení maximální povolené rychlosti dostalo mnoho řidičů, možná i většina. Tahle italská je ale opravdu bizarní.

Jedné řidičce totiž přišla výzva k úhradě pokuty za to, že ji rychlostní kamera v městečku Offagna v provincii Ancona naměřila rychlost 703 km/h. Na úseku, kde je povolená nejvýše sedmdesátka.

Asi nemusíme podotýkat, že takové tempo je absolutně nemožné. Vždyť současný silniční rekordman (byť jako předprodukční prototyp), Bugatti Chiron Super Sport 300+, se rozjel na maximálních 490.48 km/h.

Italská řidička přitom jela ve Fordu Focus...

Pozoruhodné na tomto příběhu je, že úředníci nebo policisté nesmyslný údaj neřešili, případně ho přehlédli, a výzvu jednoduše poslali dál.

Řidička tak podle ní měla zaplatit pokutu 850 eur, tedy asi 22.600 korun. A s údajným prohřeškem navíc souvisí 10 "trestných bodů", což je další nepříjemnost.

I přes zjevnou chybu rychlostní kamery však Giovanni Strogolo, mluvčí úřadu, který za měření rychlosti a vybírání pokut zodpovídá, řidičce doporučil, aby pokutu zaplatila a až následně podnikla kroky vedoucí ke kompenzaci. Jsme zvědavi, jak to celé dopadne.

Každopádně nás zajímá ještě jedna věc. Jak byste se v podobném případě zachovali vy? Já osobně bych si asi pokutu za jízdu rychlostí 703 km/h zarámoval a s hrdostí pověsil na zeď.

Jan Zajíc
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - Mikesus
10. 7. 2020 09:06
Re: řidička
:-[] :-[] :-[]
Avatar - Ozzman
10. 7. 2020 08:57
Re: řidička
Ford.... vy je pořád podcenujete :D
10. 7. 2020 07:19
spravni rizeni
ja bych to u nas nechal spadnout do spravniho rizeni, vsadim boty, ze by to urednici "vyresili" prekluzi. a kdyby ne, o to lip, trochu bych si s nima pohral. mam s tim zkusenosti.
ale je otazka, jak to maj v italii.
9. 7. 2020 21:31
Bohovske...
Sice uradnikovi je jasne, ze je to blbost, ale aj tak odporuca aby vodic zaplatil, a potom to vymahal naspat. Tudle! Neplatil bych nic, a s radostou cakal na spravne konanie...
Avatar - beibej
9. 7. 2020 20:15
bych
to nahlásil do Guinesovy knihy rekordů jako nejrychlejší jízdu po běžné komunikaci. :-[]