Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rimac chce s novým elektrickým hypersportem změnit pravidla hry

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)

Chorvatská společnost Rimac Automobili jen několik dnů před oficiální premiérou na autosalonu v Ženevě lehce poodhalila vzhled nového elektrického hypersportu, jímž chce stanovit nová měřítka pro tuto kategorii.

Společnost Rimac Automobili svou novinku poodhalila již v polovině letošního února, ale nyní nabídla pohled na její přední partie a rovněž na aktivní přítlačné křídlo na zádi. Kompletní odhalení tohoto vozu je naplánován na 6. března letošního roku v rámci autosalonu v Ženevě.

Podle prozatím dostupných informací a záběrů naváže novinka svým designem na první model značky Rimac, jímž byl Concept One. Příbuzenské vazby lze vysledovat především v členění předních partií nebo tvaru světlometů, zatímco v případě zádi se novinka vydává vlastní cestou.

Podle dobře informovaného zdroje britského magazínu Autocar má nový model značky nabídnout výkon přes 883 kW (1200 k) a pro výrazné navýšení dojezdu má disponovat bateriemi s kapacitou 120 kWh.

Vedle svého vzhledu a výkonů má pak novinka, která je prozatím zmiňována jako Concept Two, zaujmout i schopností plně autonomního řízení bez zásahu řidiče.

Nový model značky Rimac pak má na rozdíl od svého předchůdce, jenž byl včetně ostřejších verzí S vyroben v celkem deseti exemplářích, vzniknout v sérii minimálně 100 vozů, z nichž prvních 20 má být zákazníkům dodáno v prvním roce výroby.

Během let 2019 a 2020 mají na kupé, které se představí letos v Ženevě, navázat dvě odvozené verze v podobě čistě okruhového provedení a roadsteru se skládací střechou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - Magister
2. 3. 2018 12:05
Re: Pravidla hry
Je to celé nesmysl. Jaké pravidla...kolik lidí kupuje hypersporty? Ale tak Hamod má zase co rozflákat >:D
Avatar - Dzakobo
1. 3. 2018 18:25
Re: Pravidla hry
U sportovního auta se dá elektřina pochopit:
1. pokud bude mít nízký odpor vzduchu - dojezd nebude špatný
2. pokud řidiči nebude chybět zvuk pořádného motoru
3. protože zrychlení (i pružné) je samozřejmě brutální
1. 3. 2018 17:26
Pravidla hry
A v čem konkrétně by se ty pravidla měly změnit ? Výkon je už tak dost nepoužitelný, za prvé kvůli legislativním omezením rychlosti a reálnému provozu a za druhé kvůli směšně malým baterkám vzhledem k tomu výkonu. Jestli počítám správně, plný výkon jde při té kapacitě využít po dobu šesti minut a to jen teoreticky, reálné baterky a se započtením ztrát to vycucne ještě mnohem dříve