Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rinspeed v Paříži: upravený Cayman a Carrera 4

Libor Zezulka
Diskuze (12)
Pařížský autosalon je významný automobilový svátek a to by nebyl Rinspeed, aby si něco pro jeho návštěvníky nepřipravil.

Švýcarský úpravce Rinspeed patří mezi tradiční účastníky velkých mezinárodních autoshow a nebude chybět ani letos v Paříži. Do francouzské metropole přiveze z nedalekého Švýcarska hned dvě novinky, dvě upravená Porsche. Poměrně výraznou re-stylizací prošel nový model Cayman. Rinspeed ve spolupráci s německou firmou Lesonal namíchal zářivou oranžovou barvu, kterou doplnil o šachovnici na přední kapotě a střeše.

Ladiči z Rinspeedu dále vyměnili přední a zadní nárazník, přidali zadní difuzor. Jízdní vlastnosti vylepšila 20palcová kola a o 25 mm snížený podvozek. V interiéru vládne kůže a hliník, hliníkové jsou pedály, hlavice řadicí páky a další prvky. Druhým lákadlem Rinspeedu bude v Paříži Porsche 911 Carrera 4 a Carrera 4 S s novým aerodynamickým paketem. Ten zahrnuje nové nárazníky a difuzor zlepšující přítlak a také 20palcová kola.

Libor Zezulka
Diskuze (12)
Avatar - Dinar
27. 9. 2006 12:43
Re: Mno..
Souhlas, jak principielně, tak s konkrétní úpravou, a pokud jde o tapetu, o.k. s ní by si to asi nikdo neobjednal, ale proč proboha Rinspeed vůbec něco takového dokáže nalepit na jinak vydařenou úpravu, prostě nepochopím? :-( Leda by zaměstnali někoho z Milotecu. :-!
Avatar - element5
26. 9. 2006 20:38
Re: Neříkej mi bejby!
Docela by mě zajímalo, kterej trouba přišel s nápadem nazývat základní modely některých automobilek "baby." Dalo se to snést když jsme všichni netrpělivě čekali na nové baby lambo, ale teď už toho je pomalu příliš, nehledě na to, že baby-911 je absolutní nesmysl. Ať se nám to líbí nebo ne, Porsche už dávno není 911, ale spíše Cayenne. To mě vrací k diskutovanému Caymanu, kterému optický kit od Rinspeedu vysloveně sluší a myslím, že s tím bude souhlasit většina potenciálních majitelů. Cayman prostě míří jinam než 911, které to sluší nejvíce tak jak vyjede z bran továrny a jejíž majitelé nemají potřebu na tom cokoli měnit.