Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Roadster Mazdaspeed M´z Tune

Michal Fokt
Diskuze (5)
Na japonském trhu je v nabídce tovární úprava roadsteru Mazda MX-5.

Modifikovaný roadster Mazda MX-5 byl představen coby studie veřejnosti na letošním tokijském autosalonu v lednu pod označením Mazdaspeed M´z Tune a na základě pozitivních ohlasů návštěvníků výstavy Mazda rozhodla o jeho výrobě. Velmi oblé tvary přední partie byly trochu přiostřeny nástavcem předního nárazníku, totéž platí i o tom zadním a komplet doplňují méně výrazné nástavce prahů a desetipaprsková litá kola se speciálním designem.

Standardní poměrně komfortní podvozek byl přepracován tak, aby poskytl více kontroly nad vozem, a to díky výškově stavitelným tlumičům Bilstein a sportovním pružinám Mazda. Automobilka dodala i speciální brzdové destičky s lepším účinkem.

Pohonné ústrojí tvoří modifikovaný dvoulitr zkombinovaný se šestistupňovou přímo řazenou převodovkou. Zážehovému motoru bylo upraveno sání a standardní výfuk byl nahrazen sportovním, odlehčen setrvačník a přeprogramována řídicí jednotka, to vše zejména kvůli získání více síly v nízkých a středních otáčkách. Tento speciální model dostal ještě černá sportovní sedadla a můžete ho mít v libovolné barvě, pokud to bude stříbrná metalíza. Na japonském trhu stojí tato verze v přepočtu lehce nad 550 000 korun.

Michal Fokt
Diskuze (5)
Avatar - King
13. 4. 2007 15:57
Re: MX-5
Tahle MX-5 je divná s plasty i bez nich. >:-[]