Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Cullinan a jeho tajná schránka. Je libo prostor pro příbory, minibar či fotografický set?

David Bureš
Diskuze (0)

První sériové SUV od Rolls-Roycu nechce být jen superluxusním automobilem, ale také praktickým. Zámožným majitelům tak na výletě splní veškerá jejich přání.

Rolls-Royce Cullinan vznikl jako automobil, který chce svoji posádku odvézt v té nejvyšší možné úrovni komfortu, a to na jakékoliv místo, ať už po silnici, nebo mimo ni. Jenže ne vždy samotná cesta je cílem, a tak SUV Rollsu myslí i na chvíle, které chcete strávit v cílové destinaci. A ty svému majiteli dokáže obzvlášť zpříjemnit.

Součástí nepřeberného množství příplatkových prvků dostupných pro Cullinan je totiž i speciální „rekreační modul“ (Recreational Module), což je zásuvková kazeta integrovaná do podlahy zavazadlového prostoru vozu. Nabízí úložný prostor o objemu 48 litrů, který se jednoduchým stisknutím tlačítka vysune, aby byl snadno přístupný. Díky svému umístění přitom neomezuje zavazadelník, s objemem až 1.930 litrů a délkou 2.245 mm.

Modul přitom umí odpovědět i ta nejtajnější přání klientů. Vybavení a příslušenství v této schránce lze totiž upravit na míru zákazníkovi. Ten přitom může vybírat nejen soubor vybavení, které se v kazetové zásuvce objeví, ale také jeho vzhled. Může tak třeba odpovídat, nebo naopak kontrastovat s barvou karoserie auta nebo barvou jeho čalounění.

Zvolená výbava modulu přitom může být opravdu různorodá. Na přiložených snímcích se třeba objevuje fotografický set navržený fotografem Markem Riccionim, jehož součástí jsou přihrádky na mini dron, iPad i MacBook, tedy na veškerou potřebnou výbavu, co se na cestách za fotografováním může hodit.

Cullinan pak umí na odlehlých místech dokonce uspořádat také hostinu. Jiný prezentovaný set odhaluje speciální sadu příborů až pro osm hostů, a to včetně skleniček. V přírodě je tak možné namíchat gin and tonic nebo jiný koktejl.

Sety jsou přitom v té nejluxusnější podobě, jakou si dovedete představit, jak jsou ostatně zákazníci od značky zvyklí. Na skleničkách se tak objevují decentní monogramy Rolls-Roycu, prkénka jsou zase vyrobena z toho nejkvalitnějšího ořechového dřeva.

Rolls-Royce zdůrazňuje, že každá objednaná položka je bezpečně uložena ve svébytně navrženém kontejneru. Kazetu lze navíc vyjmout a klidně nahradit jinou, navíc se mohou přizpůsobit různým koníčkům majitele. Konkrétně automobilka jmenuje sety pro rybáře, lovce, horolezce i snowboardisty. Před jízdou jen pak stačí vložit do zavazadelníku ten který modul.

A kdybyste se v cíli chtěli jen kochat, má Cullinan odpověď i pro vás. Už při své premiéře lákal na tzv. Viewing Suite, alias dvě křesílka výsuvná ze zavazadelníku, se servírovacím stolkem mezi nimi. Tak jaké řešení byste zvolili vy?

David Bureš
Diskuze (0)

Doporučujeme