Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Cullinan přijíždí v edici pro surfaře. Připravte si 14,8 milionu korun

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Luxusní SUV Cullinan je mezi smetánkou žádané zboží. Nikdo ale nechce stejné auto, jako má jeho soused, proto se objevuje stále více specialitek.

První SUV luxusní automobilky Rolls-Royce je na trhu chvilku, přesto už se dočkalo nesčetného množství úprav. Většinou šlo jen o virtuální modifikace, kde nám nezávislí tvůrci ukázali, jak by Cullinan vypadal v té které podobě. Nyní však registrujeme i první skutečné úpravy, které mají vůz povznést na ještě vyšší úroveň.

Jednu takovou připravila společnost Mansory, která má s modifikacemi luxusních automobilů všeho druhu letité zkušenosti. Připojila se rovněž firma Platinum Group, americký úpravce, jenž spolupracuje s předními americkými rappery. Výsledek této kooperace si můžete prohlédnout v přiložené galerii.

Karoserie se dočkala rozšíření a snížila se světlá výška, takže má teď Cullinan působit sportovnějším dojmem. Zcela nový je přední nárazník a také několik spoilerů z uhlíkových vláken. Vzadu úpravce zanechal výrazný difuzor a dvě dvojité hranaté koncovky výfuku. Aby toho nebylo málo, nasazena jsou ještě čtyřiadvacetipalová kola.

A cena? Jen připomeňme, že základní Cullinan stojí něco málo přes osm milionů korun. Tato specialitka je samozřejmě ještě hodnotnější, výše popsané prvky včetně přepracovaného vzduchového podvozku a speciálního surfovacího prkna v zavazadelníku vás vyjdou na 600.000 dolarů, což je v přepočtu 14,8 milionu korun. Je to sice astronomická suma, ale zase… kdo by nechtěl mít Cullinan se surfovacím prknem ve svém videoklipu?

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme