Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls Royce Drophead má prvního majitele

Michal Fokt
Diskuze (45)
První vůz s komplikovaným názvem Rolls Royce Phantom Drophead Coupe byl prodán ve dražbě.

Automobilka Rolls Royce se po převzetí automobilkou BMW stala trochu jiným Rollsem, než jakým byla do té doby. Rozhodně více než polovina všech tiskových zpráv RR nepojednává o novém a větším výkonu aut, o luxusním a luxusnějším vybavení a o vyšší a vyšší ceně. Objevují se zprávy o ekologické lakovně, o snižování spotřeby energie továrny, o klesajícím množství odpadu o recyklaci, o založení parku v okolí a vytvoření umělých rybníčků… A také to tom, že RR podporuje tuhle a tamtu humanitární organizaci. Jen těžko bude mít veřejnost tuhle značku za samaritána, ale proti své poněkud asociální image bojuje docela intenzivně.

Na dobročinné účely věnoval Rolls Royce i první vyrobený nový superluxusní kabriolet Phantom Drophead Coupe. Tento vůz věnoval do dražby ve prospěch dětské nadace v americkém městě Naples. Aukce se konala u příležitosti tamního festivalu vína, kterého se účastnili nejen milovníci tohoto moku, ale i celá řada celebrit a jenž se koná v areálu Ritz-Carlton Golf Resort Naples. Prvním majitelem Drophead Coupe se stal jistý občan města Naples, který za tento exkluzivní kousek nabídl rovné dva miliony dolarů, z nichž více než 1,6 milionu půjde právě na účet nadace. Automobilka majiteli vůz dodá koncem letošního roku.

Michal Fokt
Diskuze (45)
2. 2. 2007 11:55
Ruku na srdce
nic moc... Designově to moc krásy nepobralo (a že je klasický Phantom pěkný)... zadní světla z O1 jsou jen třešnička na dortu >:-[] ;-)
2. 2. 2007 06:52
Re: co to je?....
To auto pritahuje najma charizmou. To je nieco, o com mnohe ine znacky mozu jedine snivat. Je to stale manufaktura, velky podiel rucnej prace, atkze ked cakas super spickovu strojovu preciznost, tak budes sklamany. To to je sperk, nie spotrebny rovar.
1. 2. 2007 11:05
OT: BMW 3 CABRIO
S gilotinou ve vlasech... jo, tak to si přečti... je to vedle... já jsem z toho také vedle. Dokonalej bavorskej koník. Na sedadlech kůže, co odráží teplo... abys sis nezapotil po nasednutí cemr, střechu natáhneš za 22 vteřin, ani k tomu nepotřebuješ kliku. A když jí natáhneš... sejme tě ta optická vyváženost tvarů téhle krásky s trojkou vytetovanou na hýždi. Koukám na to a topím se v harmonii krásy, v potenci harmonie a v dokonalé touze tu s tím seknout, pronajmout si slunce a pláž, nasoukat se za volant a jet... jet... jet. P.S Být na dostřel od vrtule, co roztáčí autosvět do nebetyčnejch obrátek... být tak na chvíli pánem světa... v BMW 3 cabrio... BRAVO BMW :yes: