Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Ghost One Thousand And One Nights: Duch tisíce a jedné noci

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Rolls-Royce představí na konci listopadu první exemplář modelu Ghost, jehož vzhled je inspirován arabskými pohádkami.

Trh bohatých arabských zemí je jednou z priorit britského výrobce, bohatí šejkové z Kuvajtu, Spojených arabských emirátů či Saúdské Arábie mají díky ropě stále peněz dost. A proto jim nabízí první ochutnávku z kolekce „One Thousand and One Nights“. Tato slova, pochopitelně v arabštině, najdeme také na karoserii.

Exemplář na snímcích pokrývá dvoubarevný lak. Horní část „malého“ rollsu, konkrétně střecha, kapota a víko čalouněného zavazadelníku, je zlatohnědá. Spodní je nastříkána tmavším hnědým odstínem a doplňují ji ručně malované bílé linky. Vždyť v Goodwoodu zaměstnávají člověka, který se věnuje jen a jen jim!

Interiér byl očalouněn kontrastní bílou kůži, ušlechtilé dřevo na přístrojové desce i dveřích se pak leskne černým lakem s efektem klavíru. Pasažéři vzadu mají k dispozici veškerý komfort včetně výklopné opěrky se spoustou všemožných ovladačů nejen zábavního systému s dvojicí obrazovek. Luxus v podobě například vlněných koberečků je v případě Rolls-Royce poměrně běžný, tady jde hlavně o exkluzivitu, individualitu a zmíněnou symboliku. Technika včetně vidlicového dvanáctiválce 6,6 l se dvěma turbodmychadly a výkonem 420 kW zůstala nezměněna.

Arabské epické příběhy z úst Šeherezády znají u nás i malé děti. Vzhledem marketingové orientaci této limuzíny není divu, že se nechali v Goodwoodu inspirovat právě jimi. Auto bude mít premiéru na Sharjah International Auto Show ve Spojených arabských emirátech 28. listopadu, což rovněž nevypadá nijak překvapivě. Představí ho zde pobočka R-R Middle East.

Další dva kusy z „omezené série“ se objeví příští rok v prvním a třetím čtvrtletí. Pro automobilku ovšem představují „kapitoly“, což má rovněž logiku. Své zákazníky si najdou určitě velice rychle, pokud si je již neobjednali předem. A to je více než pravděpodobné.

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Avatar - Pekelná Micinka
14. 11. 2012 18:41
Re: Kufr
Tak jim brnkni. ;-) [odkaz]
14. 11. 2012 17:20
Kufr
Jáj ten plyšový kufr, klidně bych se tímto RR nechal unést, tam se musí ležet výborně! :-)