Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce kombík nenabízí, šance na jeho koupi přesto existuje

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Luxusní automobilka Rolls-Royce má ve svém portfoliu několik karosářských variant. Kombík, respektive atraktivní shooting brake, tam chybí, přesto jej můžete mít.

Asi už tušíte, že automobilka Rolls-Royce nemá s tímto projektem nic společného. Jedná se o dílo společnosti Carat Duchatelet, malého karosářského výrobce z Belgie. Celý oficiální název vozu je Carat Duchatelet Silver Spectre Shooting Brake a jako základ posloužil Rolls-Royce Wraith.

Za vzhledem vozu stojí společnost Nielse van Roij Design. Že vám to jméno něco říká? Jde o stejnou firmu, která před časem postavila zelený shooting brake z Tesly Modelu S. Narozdíl od amerického elektromobilu má upravený Wraith navzdory protažené karoserii jen jeden pár dveří, ale také upravenou střechu, protažená okna a přepracovanou záď.

Nielse van Roij si vždy zakládá na tom, aby jeho tvorba byla výrazná, elegantní a příliš nevybočovala z designové filosofie té které značky. I proto by si na první pohled mohl leckdo myslet, že auto postavil opravdu Rolls-Royce.

Na karoserii vidíme několik ozdobných chromovaných prvků a nahlédnout můžeme také do praktického zavazadlového prostoru. Tajemstvím tak zůstává jen interiér, ale předpokládáme, že tady k žádným velkým změnám nedošlo. Však také Rolls-Royce v tomto ohledu patří na absolutní špičku a jen těžko si představit, co by se ještě dalo vylepšit.

Tento konkrétní automobil byl na zakázku zhotoven pro majitele modelu Wraith, jenž si z něj shooting brake vyloženě přál. Cenu úpravy si Carat Duchatelet nechává pro sebe, prozradil jenom, že v plánu má zhotovení celkem sedmi exemplářů.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - Deutsch
30. 8. 2020 11:53
Combi X Shooting brake
Není to kombík ale Shooting brake, už by jste to mohli v redakci poznat a nepsat takové nesmysly :no: