Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce opět potvrzuje svou pozici výrobce nejluxusnějších automobilů světa

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Britská automobilka Rolls-Royce se na 88. ročníku autosalonu v Ženevě prezentovala trojicí výjimečných zástupců nové generace modelu Phantom a proměnou původně čtyřmístného kabrioletu Dawn ve dvoumístný.

Rolls-Royce se v současnosti připravuje na premiéru svého prvního sériového SUV pod jménem Cullinan, ale nezapomíná prezentovat ani v loňském roce představenou novou generaci své vlajkové lodi v podobě modelu Phantom a zároveň se věnuje i svým starším modelům, což dokazuje novinka na základech kabrioletu Dawn.

Tradiční britská značka si pro svůj stánek na ženevském autosalonu připravila trojici zástupců nové generace modelu Phantom, jejichž výsledná podoba byla ukázkou mistrovské práce individualizační divize Bespoke.

Prvním z této trojice se stal Phantom se standardním rozvorem náprav, který byl pojmenován Gentleman's Tourer a inspirován svými jmenovci ze třicátých let dvacátého století, vybavenými čtyřdveřovými uzavřenými karoseriemi. Tyto vozy si jejich majitelé velmi často řídili sami při dlouhých cestách napříč Evropou.

Rolls-Royce Phantom Gentleman's Tourer má proto se svou karoserii v odstínu Iced Gunmetal na 22palcových kolech působit především jako elegantní vůz připravený na dlouhé cesty. Tomu pak odpovídá i provedení interiéru, v němž vládnou vybrané materiály v odstínech černé a šedé barvy. Palubní desku zdobí Ruthenium, což je kov šedivě bílé barvy, který je dnes údajně stokrát vzácnější než zlato.

Rolls-Royce Phantom Extended Wheelbase se stal základem pro dvojici vozů, pojmenovaných Whispered Muse a Moment in Time. První jmenovaný z této dvojice má karoserii ve světlých krémových odstínech, zatímco exteriér druhého kombinuje tmavě modrý lak se stříbrnou kapotou motoru.

Hry s odstíny laků a finální úpravou interiérů nové generace modelů Phantom jsou sice úchvatné, ale novinka proměňující kabriolet Dawn ze čtyřmístného na dvoumístný je do jisté míry zastiňuje.

Za označením Aero Cowling se totiž ukrývá speciálně pro model Dawn navržený kryt zadních sedadel, který velkému kabrioletu pomáhá získat siluetu dvoumístnou roadsteru. Aero Cowling je vyroben z uhlíkových vláken, hliníků a jemné kůže tak, aby přesně ladil s konkrétním vozem. Součástí stylového krytu jsou i praktické přihrádky a v případě potřeby jej lze jednoduše demontovat a proměnit Dawn opět v plně čtyřmístný kabriolet.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - praděda7
11. 3. 2018 12:58
Líbí se mě kola....
máme podobné krytky na našem Yarisku.......... :-)
Avatar - flyboyeda
11. 3. 2018 11:48
Ale ty nizkoprofilové pneumatiky mi vadí
Předchozí generace měla parádní papuče