Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Phantom Metropolitan Collection jako demonstrace luxusu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Britská značka si pro letošní Paříž připravila speciální provedení modelu Phantom, které má ohromovat především provedením interiéru.

Rolls-Royce Phantom Metropolitan Collection je další ukázkou schopností individualizačního oddělení automobilky. Pro autosalon v Paříži připravená limuzína je první ze série dvaceti vozů, které bude spojovat již zmiňovaný interiér.

Výstavní exemplář se pyšní karoserie pojmenovaným Darkest Tungsten, k němuž Rolls-Royce dodává, že je jedním z palety 4400 barev, z nichž mohou vybírat všichni jeho zákazníci včetně zájemců o Phantom Metropolitan Collection. Pouze pro něj je ovšem vyhrazena ručně malovaná silueta mrakodrapů, která je umístěna na C-sloupku.

Hlavní pozornost k sobě ovšem přitahuje interiér, v němž sice převažuje kožené čalounění s názvem Aetherius Grey, ale prim zde hraje obložení palubní desky a výklopných stolků před zadním sedadlem, které je složeno z malých kousků dřevěné dýhy do podoby částí velkoměst s jejich mrakodrapy. V případě stolků Roll-Royce uvádí, že povrch každého z nich tvoří minimálně 500 částí.

Vedle jedinečné práce s dřevěnou dýhou vyzdvihuje automobilka i emblémy mrakodrapů vyšité dvojicí barevných nití do opěradel sedadel prostřednictvím 6800 stehů. Posledním výrazným detailem interiéru jsou analogové hodiny, resp. jejich otočný rámeček, na němž je podle časových pásem rozděleno čtyřiadvacet velkoměst.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
2. 10. 2014 22:42
Status výjmečnosti
Tyhle auta mají jednu nespornou výhodu. Nestárnou. Pokud máte dvacet let starý Rolls, tak nikdo neřeší, že je to staré auto, verze před faceliftem, že druhá generace byla lepší než třetí, atd... Je to přece Rolls. Charismatický, elegantní a ty podvědomé asociace co automaticky vyvolává v hlavách lidí, z něj budou vždy dělat něco víc, než třeba o dvacet let mladší Audi, BMW, nebo Mercedes. Je to přece Rolls. ;)
Avatar - Jáchym
2. 10. 2014 13:39
Design
Chápu že to asi je vrchol luxusu, ale co se mě týče, mně se to prostě nelíbí....
Avatar - 3_diamanty
2. 10. 2014 13:21
nieco na odlahcenie
a zaroven nieco pre buracov mytov a rebelov

[odkaz] ;-)
Avatar - 3_diamanty
2. 10. 2014 11:23
Re: Nádhera
naprosty kral luxusu----- a ako vidime ide to aj bez 10 dispelov v interieri..... neskutocna nadhera a charizma .... :yes:

rolls :yes: :yes: :yes:
Avatar - Barrichello
2. 10. 2014 10:29
Nádhera
odstín dřeva bych si teda osobně vybal jiný, ale jinak naprostá nádhera, luxus a elegance. :yes: RR stále umí.