Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Phantom prošel drobnou retuší, zadní sedačky jsou na přání látkové

Filip Melich
Diskuze (0)

Opulentní Rolls-Royce Phantom přijíždí s lehce omlazeným vzhledem i interiérem. Vedle vizuálních změn nabízí i několik praktických. Pohonná jednotka zůstává bez úprav.

Kdo by chtěl něco měnit na majestátním motoru V12, který je rychle vymírajícím druhem i u takových značek, jakou je Rolls-Royce? Phantom proto stále pohání stejná jednotka a úpravy si výrobce připravil především pro vzhled vozu a jeho interiér. Z vnějšku je možné si na Phantomu Series II všimnout tmavého ohraničení čelní masky, stejně jako černého orámování čelního a bočních skel. Tyto úpravy jsou dostupné na přání, a to jak pro vůz se standardní délkou, tak pro prodlouženou verzi Extended. V mase přibyla leštěná příčka, která opticky spojuje linky denního svícení.

Video se připravuje ...

Lehce omlazena byla také grafika předních světlometů, která ve své spodní části připomíná hvězdnou oblohu, kterou umí imitovat čalounění stropu ve voze. Po vzoru menšího modelu Ghost mohou zájemci zvolit také podsvícení čelní masky. Novinkou jsou litá kola připomínající svým stylem disky kol z 20. let minulého století. Ve výbavě na přání figurují ve dvou provedeních – leštěném a černě lakovaném. Nová jsou také kola s geometrickým designem, která mohou být cele nebo částečně leštěná. Ostatní disky v nabídce byly lehce upraveny.

Nejzajímavějším prvkem interiéru Phantomu Series II jsou zadní sedadla volitelně potažena látkou, přičemž ta přední mohou zůstat čalouněna kůží. Materiál to navíc není obyčejný, kombinuje totiž kvalitní látku z Itálie s látkou z bambusových vláken. Na těchto nových sedadlech, stejně jako na dalších detailech v interiéru, se nyní nachází abstraktní provedení podoby sošky Spirit of Ecstasy, kterou si vozy Rolls-Royce vozí na přídi.

Pro ty majitele, kteří si rádi svůj Rolls-Royce řídí sami, výrobce připravil tlustší věnec volantu. A kde bychom dnes byli bez nějaké formy konektivity? Automobilka proto do Phantomu Series II přidala službu Rolls-Royce Connected, kterou zprostředkovává aplikace Whispers. Skrze ni si řidič či majitel může před cestou do vozu odeslat adresu cílové destinace, na dálku zkontrolovat polohu vozu a stav jeho zabezpečení, případně jeho technický stav

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme