Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce: Milionářský piknikový kufřík na rozloučenou s Phantomem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Dny Rolls-Royce Phantom v jeho současné podobě jsou již sečteny a automobilka se s ním vedle limitované edice Zenith hodlá rozloučit i piknikovým kufříkem, který ji může doplňovat.

Letošní rok má být posledním rokem pro aktuální generaci Rolls-Royce Phantom. Ta je v pořadí sedmá a světu se poprvé představila už v roce 2003. Spolu s ohlášením jejího konce a potvrzení příchodu osmé generace britská automobilka uvedla, že připravuje limitovanou edici Zenith, zahrnující všechny karosářské verze Phantomu.

Nyní firemní individualizační divize Bespoke na tuto speciální sérii navazuje stejnojmenným piknikovým košem, který má být ideálním doplňkem plně vystihujícím jedinečný styl značky Rolls-Royce a modelu Phantom v provedení Zenith.

Piknikový kufřík přitahuje pozornost svým designem a pyšní se špičkovým dílenskými zpracováním i vybranými použitými materiály. Každý z kufříků bude očíslován, aby odpovídal vozu z padesátikusové série Zenith.

Kufříky budou nabízeny ve třech barevných provedeních, která odpovídají odstínům čalounění a obložení interiéru vozů edice Zenith. První z nich kombinuje červenou a černou kůži, zatímco u druhého je použita námořnická modř s arktickou bílou a třetí je černé s šedou.

K výrobě kufříku je použito kvalitní dřevo z amerického ořechu v kombinaci s leštěným kovem, pravou kůží a sklem. Všechny tyto materiály jsou používány i v interiérech vozů značky Rolls-Royce, jimž se kufřík přibližuje i svým designem a špičkovým dílenským zpracování.

Piknikový kufřík v sobě mimo jiné ukrývá křišťálové sklenice, ručně vyrobené nerezové příbory a ubrousky s vyšitými monogramy Rolls-Royce. Nechybí osvětlení poliček a nádobí zdobí malované detaily na jeho okrajích v černé a platinové barvě.

Phantom Coupé v edici Zenith přijde na 338.616 liber (10,5 milionu korun), zatímco Drophead Coupé na 358.488 liber (11,1 milionu Kč). Jiným způsobem než zakoupením některého z těchto aut daný piknikový koš nekoupíte, takže jestli vás zaujal, budete muset milionářem, abyste si jej mohli pořídit.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
18. 8. 2016 15:08
Hmm
To som nevedel ze aj vlastnici rolls-roycov si vozia na dovolenku majku a rezne v alobale >:D