Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce plánuje letos růst o 10 %

David Bureš
Diskuze (2)
V čele růstu prodejů britského výrobce luxusních automobilů nebude nikdo jiný než Čína.

Prodeje britské značky Rolls-Royce mají podle jejího ředitele Torstena Müllera-Ötvöse během letošního roku narůst minimálně o 10 %. Automobilka očekává růst prodejů především na čínském trhu, kde chce oslovit mladé zákazníky.

Loni automobilka prodala 2711 vozů, což je nejvyšší počet za sedm let od převzetí německou firmou BMW. Nejvíce vozů Rolls-Royce prodal ve Spojených státech, následovala Čína a Velká Británie. Podle šéfa automobilky se má Čína v roce 2014 stát největším trhem značky.

Analytici odhadují, že maximálně do deseti let bude čínský trh největším odbytištěm všech luxusních automobilek. Tomu mimo jiné pomáhá místní početná vrstva mladých bohatých. Podle odhadů Rolls-Royce letos v Číně prodá 287 aut, což je o třetinu víc než loni.

Britský výrobce předpokládá, že víc aut prodá i v Indii, kde si loni vůz Rolls-Royce koupilo 85 zákazníků.

Klíčovým faktorem pro loňský prodejní výsledek bylo uvedení na trh nového menšího modelu Ghost. Do budoucna Rolls-Royce plánuje další rozvoj modelové řady. Do prodeje se mají dostat další karosářské varianty Ghostu po vzoru většího Phantomu.

Na letošním ženevském autosalonu se má pak představit koncept 102EX, což je studie elektrického Phantomu, jehož výrobu automobilka rovněž zvažuje.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - positivemind
24. 2. 2011 20:45
Re: možná si ho teda koupím
Tak tak, náklady na údržbu v ceně fábie 1.4, to je pravda :yes:
24. 2. 2011 18:17
možná si ho teda koupím
ještě uvidím po výplatě. Ten motor je prý docela žrout,ale dám si tam LPG, je ekologický a navíc budu mít náklady jak na Fabii 1,4.