Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce postavil další jednokusovou specialitku. Vznikla pro japonského miliardáře

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Zákazníkům automobilky Rolls-Royce často nestačí, že si mohou dovolit vůz této luxusní značky. Nezřídka také požadují, aby ten jejich automobil byl v něčem výjimečný.

A Rolls-Royce takovým klientům samozřejmě rád vyjde vstříc. Posledním příkladem je Phantom upravený podle vkusu japonského miliardáře, podnikatele a sběratele umění jménem Yusaku Maezawa. Britská automobilka na jeho individualizaci spolupracovala se známou francouzskou módní značkou Hermès.

Inspirací oběma věhlasným firmám byla Maezawova unikátní sbírka starodávné japonské keramiky.

Auto dostalo dvoutónový lak karoserie, kombinující tmavě zelenou a krémovou, který má připomínat japonský styl keramiky s názvem Oribe. Rolls-Royce kvůli tomu vyvinul speciální zelený lak, který zákazníkovi mimochodem poskytl také k přebarvení jeho soukromého letadla.

S exteriérem hezky ladí také zpracování kabiny, která nabídne zeleně čalouněná zadní sedadla, přední jsou potaženou světle krémovou kůží. Vše doplňují dřevěné dekory.

Kůži dodala právě společnost Hermès, dřevo - perforované - pochází z ořešáku královského (známého také jako ořešák vlašský). Zajímavostí je ručně malovaný motiv na dřevěné části palubní desky, inspirovaný koněm, kterého má Hermès ve znaku. Provedení dekoru je založené na stylu francouzského umělce jménem Pierre Péron. Ten pro tuto módní značku vytvořil řadu ikonických šátků.

Výbava pak zahrnuje například místo pro chlazení šampaňského, prostor na sklenice nebo koberečky z jehněčí vlny.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme